Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пн, 29 апреля 2024
21:16

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В оперном театре Днепра пела звезда мировой сцены

|«« «« »» »»|

А еще в Днепровском театре оперы и балета продолжают прекрасный проект Парад дебютов.

В очередной раз своим волшебным голосом ценителей оперы поражала мировая звезда вокала Мария Максакова. Во время Большой войны она уже не в первый раз участвует в постановках ДнепроОперы. И сейчас своим вокалом она украсила оперу «Трубадур».

О выступлении мировой дивы подробней рассказал днепровский искусствовед , преподаватель, профессор Андрей Тулянцев:

«Опера «Трубадур» Дж. Верді мала розпочатися 13 квітня на сцені театру DNIPO OPERA о 17-й годині, а розпочалася о 19-й. Бо вся Україна перебувала у стані повітряної тривоги. Таке життя реальне.

А от сценічне – зовсім інше. Андрій Ломакович у партії графа ді Луна створив образ такого собі натурального маніяка, який просто переслідує нещасну герцогиню, беззахисну красуню Леонору (Марія Максакова). Та доводить її бідолашну до того, що вона просто змушена випити отруту, аби хоч якось врятуватися від цього нелюда.

Герцогиня Леонора Марії Максакової є дійсно жертвою, бо її жіноча краса зіграла з нею такий трагічний жарт… Недарма ж граф ді Луна майже увесь час не зводить погляд з розкішного бюсту Леонори. Яка, до речі, у ті часи, могла би вважатися секс-символом середньовічної Іспанії. Приятелька Леонори Інес (прекрасний дебют Єлизавети Голубєвої) є панянкою турботливою, щирою. Вона конкретно передбачає, що з цього любовного трикутника - ді Луна, Леонора, Манріко (Роман Коренцвіт) – нічого доброго не вийде. Та намагається вже, як може, врятувати Леонору. І співом, і вчинком. Ну, а там вже, як станеться, бо, як кажуть, мудрі люди «не все є медом та ще й з пасеки».

У цій виставі відбулося кілька дебютів: диригент, пан Ігор Пучков, Рюїц (Андрій Поміщик), Гонець (заслужений артист України Сергій Гомон). Отож, vivat, «Трубадуре»!».

Выступление Марии Максаковой стало не единственным сюрпризом в этой опере. И «Трубадур», и другие постановки последних дней порадовали продолжением проекта «Парад дебютов», о чем сообщили в оперном театре:

«Шановні глядачі!

Продовжуємо вас знайомити з дебютантами у виставах ювілейного сезону.

13 квітня вперше диригував виставою «ТРУБАДУР» головний диригент театру ІГОР ПУЧКОВ.

Ігор Пучков закінчив Національну музичну академію України ім. П. Чайковського по класу скрипки. Закінчив магістратуру та асистентуру-стажування НМАУ ім. Чайковського по класу оперно-симфонічного диригування під керівництвом народного артиста України професора Алліна Власенка. Як диригент у різні роки співпрацював із Ансамблем класичної музики імені Бориса Лятошинського, Національною оперетою України, Державним академічним естрадно-симфонічним оркестром України, Симфонічним оркестром Запорізької обласної філармонії, Оркестром оперної студії НМАУ ім. П. Чайковського, Національним президентським оркестром. У диригентському репертуарі маестро твори В.-А. Моцарта, Л. ван Бетховена, К. Орфа, Дж. Верді, А. Дворжака, Є. Станковича, М. Скорика, Дж. Пуччіні, Ж. Бізе та інш. У 2016 р. Пучков заснував та очолив формацію молодих українських виконавців «Київський молодіжний оркестр». З 2019р. працював у Національному камерному ансамблі «Київські солісти». З 2021 р. працює в нашому театрі, а з серпня 2023 року головний диригент Дніпровської опери.

Вперше партію Гінця виконав заслужений артист України – Сергій Гомон, в його репертуарі численні партії тенорового репертуару. Партію Інес виконала Єлизавета Голубєва, артистка хору, випускниця Дніпровської академії музики. В її репертуарі партії Мерседес в «Кармен», Кет в «Мадам Баттерфляй». Партію Рюїца виконав Андрій Поміщик, артист допоміжного складу, студент Дніпровської академії музики.

Продовжуємо вас знайомити з дебютантами у виставах ювілейного сезону.

В 14 квітня вперше диригував балетом «БІЛОСНІЖКА ТА СЕМЕРО ГНОМІВ» Василь Коваль, заслужений артист України. Василь Северинович у 2011 р. закінчив факультет оперно-симфонічного диригування (клас професора І. Юзюка та Я. Колесси) Львівської Національної музичної академії ім. М. Лисенка. З 2003- по 2006рр. навчався в асистентурі стажування при Львівській державній музичній академії ім. М. Лисенка на диригентсько-хоровому факультеті у професора Юзюка І. З вересня 2003р. по січень 2004р. працюю диригентом Львівської національної академічної капели «Трембіта». З січня 2004 р. працював на посаді головного хормейстера у Львівському Національному академічному театрі опери та балету. За часи роботи в театрі як хормейстер підготував ряд прем’єрних вистав: Дж. Верді «Бал маскарад», К. Орф «Карміна Бурана», П. Масканьї «Сільська честь», Г. Доніцетті «Любовний напій», Ж. Бізе «Кармен», М. Лисенко «Наталка Полтавка», В.-А. Моцарт «Чарівна флейта», Є. Станкович «Коли цвіте папороть» та інш. Багато гастролював країнами Європи: Польща, Німеччина, Австрія, Швейцарія, Франція, Люксембург та інш.

В нашому театрі він поставив декілька концертних програм: «Кращі оперні хори» та «Щедрик», а також здійснив постановку опери С. Гулака-Артемовського «Запорожець за Дунаєм» в березні 2023 р».

Фото – ДнепроОпера, Валерий Мироненко.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте также:


сором  (16.04.24 12:40): та Діва Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворов мноковартирных домов запланировали отремонтировать в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте