Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
ср, 01 мая 2024
11:27

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Каждый пень – блиндаж, каждый ствол дерева – крепость

Каждый пень – блиндаж, каждый ствол дерева – крепость

Воины 93-й отдельной механизированной бригады «Холодный Яр» наглядно показали, в каких условиях им приходится обороняться от врагов.

«Холодноярцы» героически сражаются под Клещеевкой.

И основные рубежи обороны проходят в посадках. Точнее, в том, что от них осталось после двух лет ожесточенных боев.

О том, как они сражаются, воины 93 бригады рассказали:

«Скільки разів, подорожуючи Україною, ви бачили крізь вікно автомобіля чи автобуса широкі поля і лінії дерев уздовж? Навіть не звертали на них уваги – типовий пейзаж українського степу!

Тепер же деякі з цих посадок стали лініями оборони. Вони стратегічно важливі, і саме вони є бар’єрами, які заважають розповсюджуватися російській окупації. Увага сотень людей прикута до цих побитих снарядами корчів, що колись були деревами. Їх продивляються за допомогою дронів, нічних та денних, виводячи трансляції на монітори. Їхній повітряний простір сканують, виявивляючи оснащену радіоелементами техніку супротивника. Та й загарбників також цікавить, що там відбувається у наших посадках.

Ці фрагменти дерев неподалік села Кліщіївка стали прихистком для воїнів 93-ї бригади Холодний Яр. Поміж посічених гілок бійці воюють, запускають дрони, стріляють та виконують інші бойові завдання.

Щоби потрапити в ці посадки, треба довго йти у темряві під слабким місячним світлом. У небі періодично спалахують ворожі освітлювальні снаряди. Зенітні установки намагаються збивати дрони. Зі стежки бажано нікуди не сходити, адже узбіччя засипано мінами та ракетами, які колись не спрацювали, але все може бути.

З першими променями сонця активізується ворожа артилерія. Попри це наші воїни заварюють собі міцної кави – починається новий день.

Ще один день запеклої боротьби і героїчного спротиву українського народу нашестю ворога. 777-й день війни».

Фото 93 бригады «Холодный Яр».








Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
95
лет театру ДрамиКом

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте