Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
ср, 01 мая 2024
07:39

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Герои Днепровской ТРО: Эвакуация с передовой на расстрелянной машине

Герои Днепровской ТРО: Эвакуация с передовой на расстрелянной машине

Каждый выезд на передовую за раненными или погибшими побратимами таит в себе смертельную угрозу.

Для водителя 128-й отдельной Днепровской бригады ТРО Вячеслава война началась в 2014 году. Сейчас он эвакуирует своих раненных и погибших побратимов с передовой к месту оказания помощи.

Каждая поездка – это смертельный риск. Об этом и о Вячеславе рассказали в 128 бригаде ТРО:

«В’ячеслав - водій, який вивіз поранених побратимів на розстріляній машині.

Він керував з переломом руки і розривом барабанної перетинки. Від адреналіну одразу навіть не розумів важкості отриманих поранень. У побратимів - наскрізне поранення плеча і уламки у ногах. Бійці виїхали попри обстріли, щоб забрати тіло загиблого побратима і передати його родині. Росіяни чекали на евакуаційну команду і почали обстріл з 120 мм міномету. Попри отримані поранення бійці змогли вивезти тіло загиблого товариша.

Колись так, з ризиком для життя, побратими витягували і самого В’ячеслава. Для нього війна почалася у 2014. Коли почалося перше вторгнення російської армії, він покинув роботу електрогазозварювальника і пішов до морської піхоти, адже сам він з Одещини. Служив кілька років, доки його позицію не “розібрала” російська артилерія. Тоді він дивом вижив, але отримав важкі переломи і контузію. ВЛК винесла вердикт “не годний до служби” і його списали.

Та після повномасштабного вторгнення він знову пішов добровольцем і потрапив до 128 бригади тероборони, в лавах якої брав участь у наступальних діях, в обороні, у порятунку поранених і евакуації загиблих.

Коли дізнався про загибель товариша, вирішив їхати за ним без вагань - чекати кінця обстрілів не має сенсу, вони тривають вже навіть не тижні, а місяці. Відносна тиша свідчить лише про те, що у небі повно російських дронів-камікадзе. Безпечного моменту для евакуації не існує.

“Ми виконали завдання, і повернулися нехай і поранені, але живі. Значить - ми перемогли”, - каже В’ячеслав».

Видео об этом случае можно посмотреть здесь.

Фото и видео 128 Днепровской бригады ТРО.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
лет дворцу культуры «Шинник»

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте