Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
09:57

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі затримали рекетирів, які «обкладали даниною» місцевих підприємців

У Дніпрі затримали рекетирів, які «обкладали даниною» місцевих підприємців

Служба безпеки і Національна поліція нейтралізували організоване злочинне угруповання, яке тероризувало мешканців прифронтового Дніпра.

Зловмисники вимагали гроші з представників малого бізнесу. Для цього провокували конфліктні ситуації або вигадували штучні борги, а потім виставляли «рахунок» потерпілим.

У разі відмови, рекетири викрадали своїх жертв та відвозили до підвалу, який був переобладнаний під катівню. Там людей прив’язували до стільця та періодично били, погрожуючи фізичною розправою над потерпілими та їхніми родинами.

Співробітники СБУ задокументували факт «вибивання» грошей з місцевого ІТ-підприємця.

Фігуранти вимагали кошти як «компенсацію» за нереалізований бізнес-проєкт, в який фігуранти нібито вкладали гроші.

У грудні 2023 року підозрювані призначили потерпілому зустріч, а коли чоловік прийшов, погрожуючи ножем, посадили потерпілого до автівки, одягнули на голову поліетиленовий пакет та вивезли до гаражного приміщення в одному із районів міста Дніпра, де застосовували до нього тортури. Там злочинці певний час утримували чоловіка та наносили численні удари руками по голові, намагаючись у такий спосіб змусити віддати «борг». Вони вимагали від нього 8 тисяч доларів.

Побоюючись за своє життя, чоловік погодився заплатити і відправив частину суми у криптовалюті. Щоб сплатити «залишок», він мав звернутися по допомогу до своїх родичів.

Утримуючи підприємця у власному авто, фігуранти возили його по адресах близьких, допоки він не зібрав усю суму. Отримавши визначену суму, нападники покинули чоловіка на вулиці.

За даними слідства, рекетири планували розширити свій злочинний вплив і обкласти «даниною» більшу частину малого бізнесу.

Правоохоронці заблокували протиправні наміри угруповання та затримали організатора і його спільника.

За даними слідства, ними виявились представники місцевого криміналітету, які раніше вже притягувались до відповідальності за тяжкі злочини.

29 березня правоохоронці провели ряд обшуків за місцем мешкання та у автівках фігурантів - 22 і 29-річних місцевих жителів. Серед вилученого - корпус гранати Ф-1, запали до гранат, набої, саморобний вибуховий пристрій. Також виявлено велику суму готівки та мобільні телефони з відеодоказами знущань над потерпілими.

Наразі затриманим повідомлено про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України: ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини); ст. 189 (вимагання); ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Зловмисники перебувають під вартою. Тривають оперативні та слідчі дії для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до діяльності угруповання. Також перевіряється інформація щодо інших фактів злочинної діяльності. Їм загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.








Gorod.dp.ua на Facebook.


Сидорова коза  (04.04.24 14:32): Возили в машине, собирал деньги у родственников.. - это Шляпа.. Відповісти | З цитатою
шут  (04.04.24 14:24): Дестабілізація обстановки в країні!Рука фсб! Ст 111КК в подарунок !!! Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті