Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
ср, 01 мая 2024
01:41

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Герои Днепровской бригады ТРО: Она штурмом брала 15 военкоматов!

Герои Днепровской бригады ТРО: Она штурмом брала 15 военкоматов!

18-летняя Анастасия так хотела попасть защищать Украину, что ей пришлось буквально измором брать поочередно 15 военкоматов, чтобы ее наконец отправили на фронт.

Сейчас этой героической девушке – уже 19 лет, и она – опытный оператор БПЛА.

Об удивительном пути девушки на передовую рассказали в 128 Днепровской отдельной бригаде ТРО Украины:

«Їй 19 і вона виконує бойові завдання на нулі у складі одного з підрозділів БПЛА 128 бригади ТрО.

Анастасія - харків’янка. Коли почалося повномасштабне вторгнення їй було 18 років і вона була студенткою вишу.

Анатасія виросла у родині військових тому навіть уявити не могла, як це залишатися вдома, коли на твою країну суне орда російських завойовників. Тому пішла у ТЦК і… отримала відмову у одному, другому, третьому, а потім у всіх харківських ТЦК, - мовляв, дитина, йди краще вчитися, бо війна - не дитяча справа. Але вона не з тих, хто здається, тому переїхала у Дніпро і спробувала ще раз, другий, третій і завжди у відповідь чула те ж саме. П’ятнадцятий військкомат таки вдалося взяти штурмом, бо її погодилися взяти до бойового батальйону на посаду діловода.

Кілька місяців служби Анастасія витратила на те, щоб переконати всіх, що прийшла воювати, що стоси документів, звітів, статистики “паперової армії”, давалися важче, ніж тренування з безпілотниками і силові вправи, які Анастасія не припиняла робити, бо війну на нулі треба “вивезти” ще й фізично.

Врешті Анастасія добилася переводу у бойовий підрозділ і тепер на рівні з іншими операторами БПЛА виконує бойові завдання на нулі.

Там доводиться не лише керувати безпілотниками, але й копати бліндажі - ніяких виключень, всі завдання, як і у її напарника Олександра. Коли поблизу гупають приходи снарядів і кабів - бліндаж здригається, а зі стін і стелі починає сипатися земля. У ці моменти їй так само страшно, як і решті побратимів, але вона долає ці емоції і продовжує виконувати бойові завдання.

Про свій вибір не шкодує і каже, що захищати країну мають всі і лише тоді переможемо».

Фото 128 бригады ТРО. 



Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
1,2
млн. новых деревьев высадят на Днепропетровщине

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте