Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 02 мая 2024
04:48

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Днепре вручали «Малую Нобелевскую премию»

|«« «« »» »»|

В нашем городе ярко отметили Международный День детской книги, который отмечали вчера, 2 апреля.

В честь этого праздника специальные мероприятия прошли в Днепровском Доме искусств и Днепропетровской областной библиотеке для детей.

В Доме искусств устроили встречу детей с популярными писателями и даже вручали «Малую Нобелевскую премию»:

«Міжнародний день дитячої книги. Це свято встановлене і відзначається починаючи з 1967 року. Датою для святкування Міжнародного дня дитячої книги був обраний день народження Ганса Християна Андерсена (1805–1875 рр.), який став одним з найулюбленіших казкарів для дітей багатьох поколінь різних країн світу.

Саме тому до Будинку мистецтв завітали школярі, щоб зустрітися з письменниками, що пишуть для дітей. Вони познайомились з історією свята та традицією вручення цього дня головної світової нагороди – «маленької нобелівської премії» з дитячої літератури - Міжнародної премії імені Г.Х. Андерсена. Згадали, що серед лауреатів премії є два українці: Богдан Чалий за поему-казку «Барвінок і Весна» та Всеволод Нестайко за його книжку «Тореадори з Васюківки». Згадали українську дитячу письменницю із Дніпра Зінаїду Грієву, якій цього року виповнюється 100 років.

На зустріч з дітьми завітали члени Національної спілки письменників України Олена Федіна та Костянтин Дуб. З великим задоволенням присутні діти брали участь в театралізації байок для дітей, тут же організованої пані Оленою. А вміле артистичне читання поетичних творів Костянтином Дубом надихнуло і школярів спробувати себе в ролі читця. Письменників щиро вітали організатори хабу «Вугледар-Волноваха» та музею Микити Коржа із Сурсько-Михайлівки.

Нехай дитяча книга відкриває для всіх наш чарівний світ, а зустрічі з авторами дитячих творів спонукають шукати і читати нові книжки».

А в областной библиотеке для детей подвели итоги Недели детского чтения:

«Щороку, 2 квітня, у світі відзначають Міжнародний день дитячої книги.

Цього дня в Дніпропетровській обласній бібліотеці для дітей відбулось закриття Тижня дитячого читання.

З привітальним словом до присутніх звернувся Голова Дніпропетровської обласної організації НСПУ Фідель Сухоніс. Інтерактивне спілкування письменників і читачів під час бренд-автор-зустрічі «Музи не мовчать» надало можливість познайомитись з творами сучасних літераторів Придніпров’я - Еліни Заржицької, Ірини Іваськів, Яни Ловчинської. Особливу увагу привернули книги, написані під час війни.

Також в цей день відвідувачі бібліотеки мали змогу ознайомитись з різноманітними дитячими книгами на виставках: «Веселкові барви дитячої книги», «Найвидатніші дитячі книжки всіх часів (за версією ВВС)», святковій поличці «Читай, дитино, пізнавай, про книжки не забувай!».

Фото – Дом искусств и Областная библиотека для детей.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн горожанам на восстановление жилья, пострадавшего от ракетных обстрелов, выплатил Днепр в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте