Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
03:14

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Дніпровському музею подарували супутник

Дніпровському музею подарували супутник

Напередодні Всесвітнього дня космонавтики Технічний музей Дніпра "Машини часу" отримав незвичайний подарунок.

Нагадаємо, що це свято відзначається 12 квітня. А Дніпро давно й по праву вважається Космічною столицею України.

Напередодні цього свята багата колекція музею «Машини часу» поповнилася надзвичайним експонатом. Це супутник, який був виготовлений на «Південмаші» рівно 60 років тому.

Про це розповів директор музею «Машини часу» Михайло Прудніков:

«До Всесвітнього дня авіації і космонавтики аерокосмічні експонати музею «Машини Часу» доповняться Дніпропетровським супутником ДС-МГ, виготовленим у КБ «Південне» в 1964 році.

Що правда від корпусу космічного апарату в нас тільки середня частина, не вистачає двох обтічників та секретної апаратури.

Звертаємось за допомогою до мешканців Дніпра, хто може допомогти виготовити обтічники зі склопластику або зможе переробити гумову кулю у сферу ø 850 мм.

Ім'я помічника – стейкхолдера музею «Машини Часу» буде відправлено у космічний простір музею на висоту 12м, де буде продовжувати свій політ Дніпровський супутник ДС-МГ».

Зазначимо, що у цьому музеї вже зібрано пристойну колекцію літальних апаратів. Це планер, дельтаплан, навчальний літак Л-29 та інші експонати. Окрім цього, тут уже понад рік демонструється виставка копій літаків українських ЗСУ «Крила Перемоги».

Фото Михайла Пруднікова.





Gorod.dp.ua на Facebook.


Ганна  (02.04.24 10:57): Дніпро немає ніякого відношення до космосу. Космічною столицею СРСР був Дніпропетровськ. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн фінансової допомоги для поліції Міськрада виділила у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті