Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 27 апреля 2024
17:45

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

30 лет назад Оксана Баюл принесла первое олимпийское золото независимой Украине

30 лет назад Оксана Баюл принесла первое олимпийское золото независимой Украине

Победа днепропетровской фигуристки 25 февраля 1994 года стала самой большой сенсацией зимних Олимпийских игр в норвежском Лиллехаммере.

На той Олимпиаде Украина впервые выступала как независимое государство. И ярким символом этого дебюта стала победа нашей 16-летней спортсменки.

О памятной для всех нас дате напомнили в Федерации фигурного катания на коньках Украины:

«25 лютого виповнилось 30 років з дня визначної спортивної події: на зимових Олімпійських іграх у норвезькому Ліллегаммері Оксана Баюл виборола першу золоту олімпійську медаль в історії незалежної України.

…В 1994 році наша країна вперше виступила на Олімпіаді окремою командою, до якої входила юна фігуристка Оксана Баюл. 16-річна спортсменка приїхала до Ліллегамера в статусі чемпіонки світу, проте ніхто й подумати не міг, що вона стане авторкою чи не найбільшої сенсації на цих Іграх.

Українка буквально увірвалася в число претенденток на найвищу олімпійську нагороду, чудово виконавши коротку програму. Її чорний лебідь з «Лебединого озера» Чайковського нікого не залишив байдужим, потім цю програму назвуть однією знайкращих в історії жіночого фігурного катання. Але далі сталося непередбачуване. Перед вирішальним виступом на тренуванні Оксана зіштовхнулася на льоду з німкенею Танею Шевченко, котра ненавмисно ковзаном глибокорозрізала нашій фігуристці ногу. Під час падіння українська спортсменка зазнала ще й травми спини і багато хто вже почав ставити під сумнів її подальшу участь у змаганнях.

Проте юна українка вийшла на лід – з накладеними швами, на знеболювальних… І продемонструвала блискучий прокат, підкоривши всіх бездоганною технікою та артистичністю, неймовірною силою волі та жагою до перемоги.

Ця драматична історія зі щасливим фіналом сколихнула увесь світ, якому тендітна харизматична чемпіонка відкрила нову Україну – сильну, талановиту, непереможну.

Українська федерація фігурного катання на ковзанах вітає Оксану Баюл, спортивну спільноту, всіх українців з 30-річчям великої спортивної перемоги! Нехай вона й надалі підсилює віру кожного у власні сили, мотивує та надихає завжди боротися до кінця і ніколи не здаватися!».

Посмотреть видео триумфального выступления Оксаны Баюл можно здесь.

Gorod.dp.ua на Facebook.


середняк  (26.02.24 12:40): До сих пор помню этот и другие эфиры с тех игр, в детстве всё это гораздо интереснее воспринималось, или всё-таки сами игры сейчас изменились...
А "Ліллегамер" всё же режет и ухо и глаз, никогда к этим новомодным "г" вместо "х" не привыкну, да и смысла привыкать не вижу, если реально слышу там "х", а не "г".
Ответить | С цитатой
ну да ну да  (26.02.24 12:37): а потом угробили Днепропетровскую школу фигурного катания вместе с Ледовым дворцом. Ответить | С цитатой | Обсуждение: 1
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  «Купатись заборонено»: пляжного сезону у Дніпрі не буде (14)

•  У Дніпрі на Запорізькому шосе біля Епіцентру замість зеленої зони може з’явитися додаткова парковка (12)

•  У Дніпрі з'явився перший ідеальний двір (11)

•  У Дніпрі затримали 19-річну жінку, яка вирішила продати свого дворічного сина за мільйон гривень (10)

•  До Дніпра вже їдуть трамваї з Німеччини (10)

•  У Дніпрі на проспекті Богдана Хмельницького біля ТРЦ Terra фура DAF на смерть переїхала жінку: відео моменту ДТП (9)

•  У Дніпрі на Набережній Січеславській продовжують будувати дуже яскравий комплекс (9)

•  На Орелі браконьєр наловив червонокнижних карасів (8)

•  15 років за ґратами проведе зрадник, який наводив російські ракети на Придніпровську ТЕС і «полював» за системами ППО (7)

•  На вулиці Гаванській зіткнулися ЗАЗ та ВАЗ: троє постраждалих (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
70
аварийных детских и тренажерных площадок планируется отремонтировать в 2024 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте