Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
14:53

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Палаці студентів ДНУ відбулася презентація нової книги

|«« «« »» »»|

Презентацію книги було присвячено 10-річчю героїчної боротьби України проти Росії.

Наша країна та місто продовжують розкривати маловідомі сторінки свого минулого. Черговим кроком у цьому напрямі стала презентація книги «Місто Конотоп у матеріалах Генерального опису Лівобережної України 1765-1769 років», що відбулася у Палаці студентів ДНУ імені Гончара.

Організатори заходу розповіли про це:

«Презентація книги про Конотоп у ДНУ

У Палаці студентів ДНУ відбулася презентація книги «Місто Конотоп у матеріалах Генерального опису Лівобережної України 1765-1769 років».

Літературно-мистецький захід присвячувався вшануванню 10-ї річниці супротиву і боротьби України зі збройною агресією рф.

Нове видання у Дніпрі представляла Аліна Іващенко – заступниця голови правління БФ «Спадок Гетьманщини» (м. Конотоп, Сумська область).

Книга «Місто Конотоп у матеріалах Генерального опису Лівобережної України 1765-1769 років» містить близько 500 документів з Генерального опису, що стосуються козацької старшини та духовенства Конотопа XVII ст. По суті, це – одне із базових джерел інформації про рівень матеріального розвитку тогочасної української еліти.

Обговорити суспільне і наукове видання у Гетьманській залі зібралися ректор ДНУ, професор Сергій Оковитий, випускник ДНУ – голова ДОО Спілки письменників України, головний редактор літературно-мистецького журналу «Бористен» Фідель Сухоніс, випускниця ДНУ – начальниця управління з питань культури та спорту ДОР Лілія Гиренко, волонтерка й викладачка КФК Сумського державного університету (м. Конотоп) Тетяна Радько та інші.

Фаховими відгуками на книгу від Alma mater з аудиторією поділилися фахівці з цього питання.

Музичною окрасою літературної імпрези став виступ фольклорно-етнографічного гурту «Криниця» (м. Підгородне) – всесвітнього відомого колективу, що зберігає традиційні козацькі пісні Дніпропетровщини, внесені до Списку всесвітньої нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО. Разом із дитячим колективом-супутником «Криниченька» учасниці ансамблю виконали козацькі пісні: «Віє вітер», «Стоїть козак на чорній кручі», «А ще сонце не заходило» та інші».

Фото – Палац студентів ДНУ

Gorod.dp.ua на Facebook.


Я  (20.02.24 15:56): Кгига разлетится многомиллионными тиражами Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті