Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пн, 24 июня 2024
16:35

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Новий проект розвитку міжсекторного партнерства на Дніпропетровщині

Дніпропетровська обласна рада спільно з Дніпропетровським Центром молодіжного співробітництва, Дніпропетровською Асоціацією Розвитку Регіонів розпочали реалізацію проекту «Трьохсекторне партнерство для впровадження ефективної політики розвитку місцевих громад». Проект впроваджується в рамках програми «Радники з державної політики на підтримку реформ в Україні» за сприяння Канадського Бюро міжнародної освіти та Канадського Агентства Міжнародного Розвитку.

Метою проекту є розвиток місцевих громад Дніпропетровської області шляхом впровадження нових ефективних механізмів співробітництва серед державних, громадських та бізнесових структур, а також підвищення соціально-економічного розвитку регіону.

Ініціатива реалізації проекту виникла в контексті Конституційної реформи в Україні та останніх подій у політикумі країни, коли значно змінюється та підвищується роль місцевого самоврядування, передачі йому частини повноважень особливо в системі управління держави. Для ефективної роботи місцевого самоврядування в області потрібно провести реформу в системі співпраці з громадським сектором та бізнес структурами, визначити пріоритети роботи з ними, розробити регіональну політику, врахувати передовий та світовий досвід, який показує, що необхідною умовою успішного розв’язання місцевих проблем є консолідація зусиль представників трьох секторів (муніципального, державного, підприємницького і громадського). Тільки в цьому випадку можна забезпечити однакове бачення проблем і шляхів їх вирішення.

В рамках проекту створена робоча група з розробки регіональної політики міжсекторного партнерства з представників 3-х секторів. Група відпрацьовуватиме механізми партнерства на базі трьох міст обласного значення та на регіональному рівні. На сьогодні вже проведена консультативна робота з представниками трьох секторів міст Вільногірськ, Синельникове, Тернівка, де будуть відпрацьовані деякі механізми та проведено частину заходів проекту. В ході робочої зустрічі з міськими головами підписано меморандум про співпрацю і розвиток громадського суспільства та міжсекторного партнерства.

Даний проект є логічним продовженням проекту Дніпропетровської обласної ради «Ефективна політика для місцевої громади» та має сприяти досягненню довгострокових цілей. Також в рамках проекту «Ефективна політика для місцевої громади» вже розроблена та впроваджується політика партнерства органів місцевого самоврядування та громадських організацій.

В рамках проекту буде розроблена та впроваджена структура та моделі співробітництва між державою, громадою та бізнесом. Проект реалізується на базі 3-х пілотних міст з подальшим впровадженням обласної регіональної політики міжсекторного партнерства.

Для досягнення цілей проекту будуть вирішені наступні завдання:
  • проведення соціологічного дослідження в пілотних містах та підготовка концептуальної програми 3-х секторного партнерства для розгляду громадою та її обговорення;
  • вивчення ефективних моделей та кращого досвіду співробітництва в Україні, Європі та Канаді;
  • підготовка обласної політики та програми міжсекторного партнерства з урахуванням світового досвіду та проведеної роботи в 3-х містах; підготовка та навчання представників 3-х секторів для впровадження в області нових моделей партнерства (проведення тренінгів, семінарів, громадських обговорень, всеукраїнського семінару та міжнародної конференції) ;
  • розповсюдження напрацювань та набутого досвіду міжсекторного партнерства серед інших регіонів України;
  • Визначення пріоритетів щодо впровадження ефективної державної політики розвитку співпраці органів місцевого самоврядування з громадськими та бізнесовими структурами, підготовка інформаційно-методичної бази та нормативних документів (policy paper) щодо державної політики розвитку партнерства трьох секторів, залучення бізнесу до розробки пріоритетів місцевої соціальної політики.
Головним результатом проекту, що забезпечить йому подальшу життєдіяльність, буде впровадження системної роботи та вироблення пріоритетів регіональної політики, в якій під час розгляду важливих питань соціального розвитку громади будуть враховані позиції не тільки органів влади, але й бізнес-структур. Будуть консолідовані зусилля трьох секторів та підвищена їх мотивація щодо участі та покращення якості надання послуг громаді. Завдяки даній системі посилиться соціальна відповідальність бізнесу та налагодиться тісне співробітництво з органами місцевого самоврядування для вирішення соціальних проблем місцевої громади. Ця система буде відпрацьована на прикладі 3-х міст області, де будуть впроваджені конкретні механізми міжсекторного партнерства.

Крім цього підсумком проекту буде розробка регіональної політики та обласної програми щодо підвищення міжсекторного партнерства заради розвитку місцевих громад та ролі місцевого самоврядування, та проведення її експертної оцінки канадськими та українськими консультантами, науковцями, урядовцями та представниками бізнес та громадських структур.

Запрошуємо зацікавлені організації до співпраці в даному проекті.

Якщо Ви бажаєте прийняти участь в заходах проекту та у підготовці регіональної програми міжсекторного співробітництва, будь ласка, надішліть заявку до 1 липня 2005 року. Зазначте ім’я учасника і назву організації, посаду і короткий досвід діяльності організації.

Контакти:

Михайло Страшкін
керівник проекту, радник заступника голови обласної ради, голова правління Дніпропетровського Центру молодіжного співробітництва.
[email protected]

Анастасія Добровольська
координатор проекту, президент «Дніпропетровська Асоціація розвитку регіонів»
[email protected]

49004,
Дніпропетровськ, пр. Кірова 2, кім. 120.
Тел. (38-056) 740-31-86,
тел/факс (38-056) 742-86-20
Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Прати треба вночі: експерт з Дніпра пояснив, чому графіки відключення важливі і їх неможливо уникнути (12)

•  24 пасажирські вагони та 2 екскурсійні. У Дніпрі до виходу на маршрути готують нову партію вживаних трамваїв з Лейпцига (11)

•  В Днепре на продажу выставили уникальный протезный завод (9)

•  У Дніпрі оновлюють аварійний трамвайний переїзд на розі просп. Лесі Українки та вул. Степана Бандери (6)

•  Конфлікт Тищенка із «Сином»: через що у Дніпрі «затримували» ексбійця Kraken (6)

•  Вандали облюбували сквер Янгеля у Дніпрі (5)

•  У Дніпрі нарешті знизилися ціни на помідори (5)

•  У Дніпрі з'явився ще один диво-двір (4)

•  Відпочинок та гармонія з природою: сквер Прибережний у Дніпрі наче магнітом притягує тисячі людей (4)

•  У Павлограді хочуть витратити 137 мільйонів гривень на реконструкцію будинку для переселенців (4)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
406
домов ОСМД и ЖСК обновлены в Днепре в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте