Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пн, 06 мая 2024
11:59

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Як курс Bitcoin впливає на альткоїни?

Як курс Bitcoin впливає на альткоїни?

Коли криптовалюта тільки з’явилась, всі її виключно асоціювали з Біткоїном. І він зараз є одним з найпопулярніших активів — майже половина вкладень у монети відбувається саме в BTC.

Потім вже з’явилися альткоїни — так називають усі криптовалюти, що виникли після Bitcoin. Через первинний попит на цифрову валюту, курс Bitcoin може впливати на ціну альткоїнів.


Чинники, що впливають на курс криптовалют

Свого часу криптовалюти стали популярні завдяки відмінностям від фіатних валют. Цифрові активи напряму не залежать від курсу інших грошей. Також децентралізовані платіжні системи як-от Біткоїн не мали керувального органу.

Проте криптовалюти, у тому числі BTC, залежать від наступних чинників:

  • Новини — ЗМІ все ж можуть маніпулювати світом і впливати на курс у короткостроковій перспективі.
  • Політичні й економічні події — наприклад, закриття криптовалютної біржі в Південній Кореї призвело до обвалу ринку.
  • Технології, що викликають інтерес інвесторів — часто це має довгострокову перспективу для криптовалюти.

Отже, зовнішні чинники також можуть впливати на дію Біткоїнів і альткоїнів. Щоправда, це частіше має короткостроковий ефект.

Що впливає на альткоїни?

Одна з головних причин, чому альткоїни залежать від BTC, — це те, що Біткоїн домінує на криптовалютному ринку. Ціна цієї валюти задає загальний тон для інших валют, зокрема й для альткоїнів. Деякі монети не можна купувати за фіатну валюту, тоді її доводиться обмінювати на Bitcoin. Тож трейдерам іноді попри власне бажання доводиться купувати цей цифровий актив.

Крім попередніх чинників, на альткоїни впливає довіра суспільства. Якщо Біткоїн вже закріпився й отримав свою популярність, то з альткоїнами тут складніше.

Однак останніми роками трейдери вже менше спираються на популярну криптовалюту й цікавляться другорядними проєктами. Завдяки цьому з’являються альткоїни, що вже менше залежать від коливання Біткоїна. Актуальну вартість усіх валют ви можете переглянути на українській криптобіржах, як, наприклад WhiteBIT.

Отже, альткоїни часто залежать від курсу Біткоїна через домінування цієї криптовалюти. Проте зараз деякі альткоїни стабільні до високої волатильності активу. Але трейдери перед купівлею чи продажу валюти, спираються на графіки та інші чинники, що впливають на розвиток криптовалют.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
95
лет театру ДрамиКом

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте