Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
11:23

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Держспецзв'язку запобігли новій атаці російських хакерів на користувачів з України та Польщі

У Держспецзв'язку запобігли новій атаці російських хакерів на користувачів з України та Польщі

З 15 по 25 грудня російські хакери атакували користувачів з України і Польщі надсилаючи на електронну пошту листи з шкідливим програмним забезпеченням.

російські хакери атакували користувачів з України та Польщі надсилаючи їм електронні листи зі шкідливими програмами. Про це з посиланням на заяву Держспецзв’язку, передає УНН.

Зокрема, команда українських фахівців CERT-UA, яка діє при Держспецзв’язку, виявила факт розсилання протягом 15-25 грудня групою APT28 електронних листів з посиланнями на "документи", відвідування яких призводило до зараження комп’ютера шкідливими програмами.

Разом з листами з тематикою "Заборгованості за договором Київстар" та вкладенням у вигляді архіву "Заборгованість абонента.zip". У разі активації користувачам автоматично завантажується програма віддаленого управління RemcosRAT.

Окрім того, зафіксовано розповсюдження листів з темою "Запит СБУ" та вкладенням у вигляді архіву "Документи.zip". У випадку відкриття такого архіву та запуску виконуваних файлів ЕОМ може бути уражена програмою RemcosRAT.

Фахівці урядової команди реагування вкотре нагадують, що безпека усієї організації залежить від кожного працівника. Тому важливо впроваджувати серед співробітників культуру кібергігієни.

Використовувати надійні паролі, багатофакторну автентифікацію, не переходити за будь-якими підозрілими посиланнями, не користуватися зламаними програмами або російським софтом – необхідний мінімум - наголошують у Держспецзв’язку.

У відомстві нагадали, що хакери угрупування АРТ28 (також відоме як Pawn Storm, Fancy Bear, BlueDelta), яке низка дослідників пов’язує зі спецслужбами рф, часто спрямовують свої зусилля проти України.

Нагадаємо, одна з найбільш активних російських хакерських угрупувань Gamaredon суттєво збільшило кількість кібероперацій проти України у першій половині 2023 року.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Ждун  (29.12.23 05:05): А когда будут новости о успешных операциях Украинских хакеров? Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворів запланували відремонтувати у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті