Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
10:03

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі видали книгу про традиції пивоваріння у нашому місті

У Дніпрі видали книгу про традиції пивоваріння у нашому місті

Традиції виготовлення пінного напою у нашому місті мають півторавікову традицію.

Ще до Жовтневого перевороту далеко за межами нашого міста стала відома продукція Пивної фабрики Боте, яка розташовувалась на перехресті нинішніх пр. Яворницького та вул. Бандери.

За радянських часів любителів пива радував пивобезалкогольний комбінат «Дніпро» на вул. Журналістів - який теж, на жаль, давно не працює.

А наш час ці традиції продовжують низка невеликих приватних компаній.

Одна з них стала ініціатором випуску нової книги, присвяченої традиціям пивоваріння в Дніпрі.

Учора відбулася презентація цієї книги, про що у Відділі науково-просвітницької роботи Дніпропетровського історичного музею розповіли:

«В 2021 році співробітники історичного музею, Дмитро Мурадов і Дмитро Романчук, запровадили проект "Пивні традиції Дніпра", який тривав весь рік.

За цей час встигли змонтувати міні-виставку (пивні кухлі, пляшки та етикетки з фондів музею), провели тематичну екскурсію (1-4 зали історичного музею) про пивні традиції нашого регіону, квест по відділам музею та пабам Дніпра, взяли участь в міжнародній конференції щодо традицій алкоголю, працювали в обласному архіві та зняли цілий ряд роликів про пиво.

Почали працювати над книгою про пивні традиції міста…

Тоді ж зав’язалися дружні та партнерські стосунки з МОВА.

А сьогодні, 27 грудня, у МОВА презентували колективну монографію "Історія пивоваріння в Дніпрі". Радіємо, що наш музей та його співробітники також доклали свої зусилля для її написання».



Gorod.dp.ua на Facebook.


Некроз  (28.12.23 10:32): Город-не кладбище!!! Город-живым, кладбище-мёртвым, мне как живому человеку крайне неприятно видеть эпитафии вместо названий улиц. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
150
нових ліфтів планують встановити у Дніпрі у 2024 році.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті