Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
03:11

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Перший віцепремʼєр-міністр України – Міністр економіки України відвідала промислові підприємства Дніпропетровщини

|«« «« »» »»|

Перший віцепремʼєр-міністр України – Міністр економіки України Юлія Свириденко відвідала промислові підприємства Дніпропетровщини для ознайомлення з виробництвом, інвестиційними планами та перевірки ефективності державних програм стимулювання економіки.

Зокрема, були відвідані дніпровські підприємства «Біосфера» та «Інтерпайп НТЗ», нікопольські «Ніко Тьюб» та «Сентравіс», а також «Арселор Мітал Кривий Ріг».

В ході візиту стало відомо, що компанія «Біосфера» вдало скористалась державною кредитною програмою «5-7-9», а вже у січні 2024 року запускає новий цех з виробництва чаю. У цей проєкт інвестовано близько $20 млн.

Компанія «Інтерпайп» повідомила, що наразі реалізує три інвестиційні проєкти. Найбільший з них, близько $40 млн – це будівництво нової ділянки термообробки труб. Ще два проєкти впроваджуються у залізничному дивізіоні на заводі «Інтерпайп НТЗ» в Дніпрі.

Нікопольська компанія «Сентравіс» на перше півріччя 2024 року запланувала модернізацію трубопресової лінії. Це дасть змогу скоротити відходи металу у процесі виробництва. Обсяг інвестицій у цей проєкт – близько $3,5 млн.

Компанія «Арселор Мітал Кривий Ріг» повідомила, що у 2024 році планує збільшити завантаженість виробничих потужностей з 30 до 50%. Підприємство запланувало інвестиції у виробництво обсягом $150 млн. Найбільший проєкт – будівництво хвостосховища «Карта ІІІ», яке забезпечить сталу роботу підприємства на наступні десятиліття.

«У день відвідування підприємств у Нікополі та Кривому Розі ці міста зазнали обстрілів з боку окупантів. На цьому тлі інформація про сміливі інвестиційні плани підприємств Дніпропетровщини виглядає особливо вражаюче. Металургія завжди була фундаментальною галуззю української економіки. До вторгнення ГМК створював близько 10% ВВП і приносив близько третини валютної виручки від всього товарного експорту.

Ця галузь завжди була і залишається експортно орієнтованою. За кордон постачали понад 80% металопродукції. Найважливіше, що може зараз зробити уряд для української металургії – забезпечити безперешкодний експорт морем. У цьому напрямку у нас є важливе досягнення.

У вересні тимчасовим морським коридором пішли перші судна з металом. А в листопаді ми зафіксували загальне зростання експорту морем на 70%. Експорт металу починає працювати. Це означає, що металурги і гірники матимуть роботу, а український бюджет отримуватиме додаткові податки. Нині працюємо над повним розблокуванням морської логістики та запуском механізму страхування суден, який вже напрацьований», - відзначила Юлія Свириденко.

Gorod.dp.ua на Facebook.


.  (27.12.23 13:40): Промышленность когда поставите на военные рельсы??? Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
150
нових ліфтів планують встановити у Дніпрі у 2024 році.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті