Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вс, 28 апреля 2024
07:22

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Аномально теплая и мокрая - зима в Днепре удивляет людей и метеорологов

Аномально теплая и мокрая - зима в Днепре удивляет людей и метеорологов

Метеорологи отмечают, что первая декада декабря прошла с огромным превышением климатических показателей температуры и осадков.

Так, например, в отдельные дни декабря воздух прогревался до 14 градусов тепла. А в целом средняя температура декабря превысила климатические показатели на 3-8 градусов.

В два раза были превышены и средние показатели осадков в декабре.

Подробней об итогах первой декады декабря Днепропетровский региональный центр по гидрометеорологии сообщил:

«В першій декаді грудня на Дніпропетровщині спостерігалась нестійка, хмарна та волога погода з частими опадами, небезпечними явищами: сильним вітром, налипанням мокрого снігу, ожеледдю, ожеледицею та туманами. Середньодобові температури повітря на початку декади були позитивними і становили 3-8о тепла, що вище кліматичних показників на 3-8° , в решту часу вони були близькі до норми і коливались від 1о тепла до 2° морозу

Середня декадна температура повітря по області виявилась на 1-2° вища за середню багаторічну і визначилась здебільшого по області 0-2° тепла.

Максимальна температура повітря в найтепліші дні на початку грудня підвищувалась по області до 11-14° тепла, поверхня ґрунту в цей час нагрівалась до 12-16° тепла.

Мінімальна температура повітря в найхолодніші ночі в середині декади знижувалась переважно до 3-6° морозу, на поверхні ґрунту (або снігу) здебільшого до 5-8° морозу.

Перехід середньодобової температури повітря через 0° в бік зниження відбувся по області 4 грудня, на 5 днів пізніше кліматичних строків, що в метеорології визначає початок зимового періоду.

Опади протягом декади спостерігались у вигляді дощу, мокрого снігу, снігу з дощем та мряки. Кількість опадів на правобережній частині області переважно склала 16-20 мм (145-180% декадної норми), на лівобережній частині - 21-32 мм (190-290% декадної норми).

У відповідній декаді минулого року сума опадів на переважній частині області складала склала 11-30 мм (100-270% декадної норми), місцями в південних районах області випало31-50 мм (280-455% декадної норми). Найменше опадів 5-10 мм, або 45-90% декадної норми, випало на сході області.

Сніговий покрив встановився на переважній території області 7 грудня. На ранок 10 грудня він залягав в центральній частині та на заході області висотою від 0,5 до 4 см, промерзання ґрунту відмічалось місцями на півночі та заході області до глибини 1-8 см, на решті території ґрунт був талий.

Перезимівля озимих культур проходить за задовільних умов. За даними метеостанцій озима пшениця знаходиться у стані зимового спокою. Внаслідок коливання температури повітря від позитивних до від'ємних на окремих площах у Синельниковому районі станом на 10 грудня на полях з озиминою відмічалася притерта льодяна кірка товщиною 9 мм, ступінь розповсюдження 40% площі поля.

Мінімальна температура ґрунту на глибині залягання вузла кущіння (3 см) під час найбільшого похолодання нижче 0-2° морозу не знижувалась».

По прогнозу синоптиков, влажная и достаточно теплая погода сохранится и в ближайшие 7 дней.

Самым холодным днем обещает стать суббота, 16 декабря, с температурой от 0 до 3 градусов мороза. 

А потом температура начнет повышаться с уверенным переходом в плюсовую. 

С понедельника, 18 декабря, ночью ожидаются 2-4 градуса тепла, днем – от 3 до 6 градусов тепла. 

18 19 декабря ожидаются осадки в виде дождей. 


Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  «Купатись заборонено»: пляжного сезону у Дніпрі не буде (15)

•  У Дніпрі на Запорізькому шосе біля Епіцентру замість зеленої зони може з’явитися додаткова парковка (12)

•  У Дніпрі з'явився перший ідеальний двір (12)

•  До Дніпра вже їдуть трамваї з Німеччини (11)

•  У Дніпрі затримали 19-річну жінку, яка вирішила продати свого дворічного сина за мільйон гривень (10)

•  У Дніпрі на Набережній Січеславській продовжують будувати дуже яскравий комплекс (9)

•  У Дніпрі на проспекті Богдана Хмельницького біля ТРЦ Terra фура DAF на смерть переїхала жінку: відео моменту ДТП (9)

•  На Орелі браконьєр наловив червонокнижних карасів (8)

•  15 років за ґратами проведе зрадник, який наводив російські ракети на Придніпровську ТЕС і «полював» за системами ППО (7)

•  На вже збудований водогон Хортиця - Марганець хочуть витратити ще 2 мільярди гривень (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
65
лет со дня первой местной телевизионной передачи в Днепре

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте