Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
16:13

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі суд скасував Генплан міста: Офіційна позиція Дніпровської міськради

У Дніпрі суд скасував Генплан міста: Офіційна позиція Дніпровської міськради

Офіційна позиція Дніпровської міської ради щодо рішення Третього апеляційного адміністративного суду від 30 листопада 2023 року, яким визнано протиправним та скасовано зміни до містобудівної документації міста Дніпра, які вносилися у 2020 та 2021 роках.

Дніпропетровським окружними адміністративним судом 01.08.2023 прийнято рішення у справі № 160/19750/22, відповідно до якого суд визнав протиправним та нечинним пункт 1 рішення Дніпровської міської ради від 02.09.2020 № 84/60 «Про затвердження проєкту внесення змін до Генерального плану розвитку м. Дніпра».

Також суд визнав протиправним та нечинним рішення Дніпровської міської ради інше рішення міської ради від 20.10.2021 № 212/11 «Про затвердження проєкту внесення змін до плану зонування території м. Дніпра», яким внесені зміни до рішення № 84/60 від 02.09.2020.

Задовольняючи позовні вимоги двох громадських організацій Дніпропетровський окружний адміністративний суд застосував до рішень міської ради положення частини дев’ятої статті 17 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» (редакції на 2020 рік) в частині обмеження частоти внесення змін до генерального плану міста, не рідше одного разу на п’ять років.

Усіма учасниками справи судове рішення було оскаржено до апеляційної інстанції.

Постановою Третього апеляційного адміністративного суду від 30.11.2023 рішення Дніпропетровського окружного адміністративного суду 01.08.2023 у справі № 160/19750/22 залишено без змін.

З урахуванням вимог статті 325 Кодексу адміністративного судочинства України постанова суду апеляційної інстанції набирає законної сили з дати її прийняття.

Отже, 30.11.2023 рішення Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 01.08.2023 у справі № 160/19750/22 набрало законної сили.

Ураховуючи суспільну важливість питання унормування організаційних основ містобудівної діяльності та наявності містобудівної документації на місцевому рівні разом із забезпеченням сталого розвитку територій, урахуванням державних, громадських та приватних інтересів у цій сфері, наразі існує необхідність затвердження містобудівної документації з дотриманням норм чинного законодавства. Задля вирішення існуючої ситуації Дніпровською міською радою та її виконавчими органами будуть вжиті заходи щодо унормування відповідних правовідносин.

Нагадаємо, У Дніпрі суд скасував Генплан міста.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:


???  (03.12.23 23:00): Не нужно истерить и вызывать ажиотаж. По сути: Суд принял решение запрещающее строительство "жилыми домами". Ибо это противоречит многим Законам, Кдексам, .., т.ч. по градостроительству-Генпланам, СНИПаМ, Водного кодекса, ... . И ещё "сотни" Правил-инструкций. При этом, чтобы УЗАКОНИТЬ свое решение, Суд выдал цидулку, обязывающее власть внести изменения-корректировку, . в Генплан города. Но ТОЛЬКО в части касающейся ПЕРСОНАЛЬНО данного участка земли. Повторяю: только этого участка. А другие участки (правильно-не правильно, нарушают ли вышеупомянутые Законы-СНИПы, ... , Суд НЕ РАССМАТРИВАЛ. Посему жители других массивов,т.ч. Сухачевки и прочая, могут спать спокойно. Р/с. Данный участок застраивался согласно Генплана. Будто всё ОК-законно. Но, НЕ ЗАКОННО, НЕ ПРАВИЛЬНО (умышленно или ошибочно) сама текстовка-чертежи в Генплане. Посему такое решение Суда: господа из мэрии, у вас ИЗНАЧАЛЬНО заложено не правильно. Или противозаконно. Так что подымать гандель не стоит. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
гость  (02.12.23 22:05): Вопрос к тем, кто это устроил: ребята, а вы вообще задумывались о последствиях своих действий?
Например, по этому генплану людям выделялись участки под строительство в одном из самых престижных районов - в Таромском (в таких ***, откуда даже до маршрутки минут 20 идти пешком). Многие вложились последними деньгами в то, чтобы построить себе хоть какое-то жильё, и теперь пришли вы, сделали отмену генплана (а с ним и выделение участков) и все деньги людей на ветер? Для многих это не просто последние, а ещё и заёмные или кредитные средства.
Даже не знаю как вас отблагодарит пара тысяч жителей, лишенных средств из-за вашего фокуса... Это не ваше враньё с наездом на Филатова за покупку машины за бюджетные средства, от последствий чего вы потом дристали дальше, чем видели. Но Филатов - юрист, с головой и с выдержкой, чего нельзя о доведенных до отчаянья простых людях, которые лишатся последнего, а кто-то ещё и в долгах окажется...
Відповісти | З цитатою
не, ну это ваще!  (02.12.23 21:27): Получается, что эти "активисты" поднасрали не в конкретном месте, а тупо насрали по всему городу? Считаю, что это уже переходит все границы и за такое нужно наказывать.
А то, что генпланом в том числе утверждалась транспортная сеть - об этом они подумали???
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн містянам на відновлення житла, яке постраждало від ракетних обстрілів, виплатив Дніпро у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті