Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
14:52

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Безкоштовна терапія та тестування. У Дніпрі працює міська комплексна програма боротьби з ВІЛ

|«« «« »» »»|

1 грудня відзначають Всесвітній день боротьби зі СНІДом. У Дніпрі працює міська комплексна програма. Кожен може безкоштовно протестуватися на інфекцію, а в разі її виявлення отримувати безкоштовну пожиттєву терапію.

Зараз на обліку в міських медичних закладах понад 9 тис. ВІЛ-інфікованих.

«8 787 наших пацієнтів отримують безкоштовну антиретровірусну терапію. Це 97 % всієї диспансерної групи. Терапія являє собою одну таблетку, яка приймається раз на день та жодним чином не погіршує якість життя хворого, а лише блокує розвиток ВІЛ-інфекції. Через 3 місяці АРТ терапії вірус блокується і інфікована людина вже не може інфікувати іншу, але хворий все ж має приймати ліки все життя, інакше вірус прогресуватиме», – зазначила Олена, лікарка-інфекціоністка.

З початку року у Дніпрі виявлено 1 190 випадків ВІЛ-інфекції. Наймолодшому хворому – 4 роки, найстаршому – 84. Безкоштовно пройти тестування можна, звернувшись до свого сімейного лікаря, в кабінетах «Довіра», відділенні з ВІЛ/СНІДу. Результати тестування суворо конфіденційні, тобто про ВІЛ-статус знатимуть лише пацієнт та його лікар.

«У Дніпрі коштом міського бюджету закуповуються реагенти та швидкі тести для виявлення ВІЛ, лікарські засоби для лікування інфекцій, які можуть спостерігатися у хворих на ВІЛ, лікарські засоби для вагітних з ВІЛ-статусом для зменшення вірогідності передачі вірусу від матері до дитини. Також кошти витрачаються на молочні суміші для дітей, які народились від ВІЛ-інфікованих матерів, аби виключити грудне вигодовування та уникнути передачі вірусу до дитини», – прокоментувала Тетяна Мартиненко, головна спеціалістка департаменту охорони здоров’я населення міськради.

За 9 місяців 2023 року обстеження на ВІЛ у міських медзакладах пройшли 74 835 містян. З них 1.5 % виявились ВІЛ-позитивними. Майже всі вони вже розпочали лікування та продовжують повноцінне життя.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті