Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
06:08

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Скільки відсотків зарплатні у Дніпрі «з'їдає» оренда житла

Скільки відсотків зарплатні у Дніпрі  «з'їдає»  оренда житла

Дві українські компанії дослідили, скільки відсотків від середньої зарплатні українці витрачають на оренду житла.

Для цього взяли актуальні пропозиції на жовтень 2023 року. Виявилося, що винаймання апартаментів “з’їдає” до 80% від оплати праці. Однак все залежить від регіону — чим далі від лінії фронту, тим відсоток зарплатні більший. 

Про це пише DIM.RIA.

Так, найменше обійдеться оренда житла у Херсоні — 21% від зарплатні. Трохи більше у Харкові — 34% та Миколаєві — 35%. Окрім того, до п’ятірки доступних міст входять Суми та Чернівці — 39%. 

Близько 42-45% середнього прибутку складає житло у Тернополі, Запоріжжі, Одесі, Кропивницькому та Чернігові. Наприклад, у Тернополі з середньою оплатою праці 16 тисяч гривень на місяць доведеться сплатити 6 643 гривні за винаймання однокімнатної квартири. 

Найбільшу частку зарплатні за оренду однокімнатного помешкання доведеться викласти у Дніпрі — 71%. Трохи більше у Вінниці — 73%, у Полтаві — 77%, у Києві — 78%. Та найдорожче у Львові — 80%. 


Які посади найпопулярніші та які частки заробітку витрачають українці на житло, дослідили у work.ua.

Так, у Києві водій заробляє 25 тисяч гривень, а витрачає на винаймання однокімнатної квартири — 63% доходу. У Харкові — 21 500, а витрачає — 27%. В Одесі — 25 тисяч гривень, а вартість оренди складає 31% прибутку.

Менеджер із продажу у Дніпрі отримує заробітну плату 23 000 гривень, 55% з яких віддає за оренду житла. У Львові цей фахівець має можливість заробляти 25 000 гривень, а оренда “тягнутиме” вже 59% з цієї суми.



Gorod.dp.ua на Facebook.


1 плюс 1  (28.11.23 22:30): Враньё Відповісти | З цитатою
Кэп  (28.11.23 17:21): Я про вот эту формулировку: "Наибольшую часть зарплаты за аренду однокомнатного жилья придется выложить в Днепре - 71%. Чуть больше в Виннице – 73%, в Полтаве – 77%, в Киеве – 78%. Но дороже всего во Львове — 80%." Відповісти | З цитатою
Кэп  (28.11.23 17:20): Странно, коммент про ошибку удалили, но саму ошибку так и не исправили. Что же, "достойный" подход. Я понимаю, конечно, что изначально с ошибкой написал сам Информатор, но как-то всё же странно знать про это и не исправить. Тем более, что на самом Информаторе для уведомлений об ошибках нет ни комментов ни "Ctrl + Enter". Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
406
будинків ОСББ та ЖБК оновлені у Дніпрі у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті