Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
10:09

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Дніпропетровщині зводять залізобетонну дамбу під магістральним водопроводом

На Дніпропетровщині зводять залізобетонну дамбу під магістральним водопроводом

У межах будівництва магістрального водогону біля смт Широке будівельники споруджують залізобетонну дамбу.

ЇЇ довжина – 156 метрів. Дамба готова вже на 80%. Розташовуватиметься споруда під новим водогоном.

Для чого споруджують дамбу?

Вона потрібна для безперешкодного пропуску зливових та ґрунтових вод, які виходять на поверхню; для забезпечення надійності та стійкості трубопроводу, який проходить балкою. Важлива для того, щоб запобігти аварійним ситуаціям – не допустити підтоплення смт Широке під час весняно-осінніх паводків та скиду зворотних вод з другої насосної станції.

Будівництво магістрального водогону «Карачунівське водосховище – Кривий Ріг – Південне водосховище, Марганець – Нікополь, Хортиця (ДВС2) – Томаківка» протяжністю 300 км в одну нитку – це наймасштабніший проєкт Агентства відновлення.

Загалом маємо готових 249 км (76%).

Детальніше про стан робіт на ділянках.

- Інгулець – Південне водосховище (Кривий Ріг): проклали 65,7 км (70%) трубопроводу. Будівельники виконують земляні роботи, очищення русла існуючого каналу, влаштування обвідного каналу, геодезичні роботи, перенесення кабелю, монтаж труб. Працює 148 одиниць техніки, 397 людей.

- Марганець – Нікополь – Покров. Тут буде прокладено 40,9 км нового трубопроводу у 2 нитки, облаштовано 2 проміжні насосні станції по трасі. Влаштували вже 72,5 км (89%) трубопроводу. Проводяться земляні роботи, підготовчі та геодезичні роботи,прокладання траси та влаштування траншеї. Задіяно 146 працівників, 68 одиниць техніки.

- Запоріжжя – Томаківка – Марганець. Прокладемо 76,7 км трубопроводу у дві нитки, модернізуємо існуючий водозабір завдяки встановленню 2 занурених, 2-х робочих та 2-х резервних насосів. Уже влаштували 111 км (72%) трубопроводу. Зараз на ділянці проводяться земляні роботи, геодезичні роботи, винос траси в натуру, влаштування траншеї. Працює 405 робітників і 176 одиниць техніки.



Gorod.dp.ua на Facebook.


Юджин  (11.11.23 19:46): А у наш час хіба можна викладати фото, адресу такого об'єкта? Ще й з різних ракурсів, ще й зверху. Щоб точно знайшли і розбомбили? Відповісти | З цитатою
Хала  (10.11.23 22:48): Какой жуткий слог местных журналюг. Відповісти | З цитатою
Горожанин  (10.11.23 22:47): Местные писаки редкостный бкздари! Видео, что получили образование в местном университете. Очень печальное заведение. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Иштван  (10.11.23 22:23): По всей вероятности автор далек от истины.Не видать жителям Марганца,Томаковки Никополя и Покрова днепровской воды как своих ушей.Власть заверила ,что водогоны будут введены в октябре месяце ,но не сказала какого года.Далее мы услышим ,что закончились выделенные миллионы гривень и требуется дополнительное финансирование.Вообщим как всегда в Украине...сначала приступают к работе затем воруют деньги и получим мы воду к концу 24г. если не вылезет ещё какой нибудь геморрой. Відповісти | З цитатою
Погонщик красного КТМ_а  (10.11.23 16:13): Это не дамба, а водопропускной коллектор. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн на місяць - мінімальна зарплата з квітня 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті