Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
02:46

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Скасування заочки: як закінчуватимуть навчання ті, хто проходить його зараз

Скасування заочки: як закінчуватимуть навчання ті, хто проходить його зараз
фото ua.depositphotos.com

Міністр освіти і науки України Оксен Лісовий пояснив, як закінчуватимуть навчання ті, хто проходить його зараз, враховуючи пропозицію щодо скасування заочної форми навчання.

Про це він сказав у коментарі журналістам, відповідаючи на запитання УНІАН щодо майбутнього скасування заочної форми навчання та інших змін в системі вищої освіти.

Лісовий зауважив, що відповідні зміни відбудуться тоді, коли буде ухвалене відповідне законодавство. До парламенту відповідний законопроект ще не надходив.

"Зараз ми працюємо в діалозі з комітетом з питань освіти. І вже з законодавцями працюємо над цими ініціативами. І будемо далі дивитися, як воно буде проходити парламент", - сказав він і зауважив, що першочерговим для парламенту зараз є питання бюджету.

На уточнення, коли, згідно з проектом пропонованих змін, заочка припинить своє існування, Лісовий наголосив: "Всі, хто навчається зараз за тими формами, за якими навчається, закінчать своє навчання за тими формами, за якими вступили".

Урядовець додав, що з 2024 року, у разі ухвалення відповідних змін, планується "вже не вводити ці форми навчання".

В Україні ліквідують заочну форму навчання - що повідомлялося
Як повідомляв УНІАН, нещодавно віце-прем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій - міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров зазначив, що в Україні серйозно змінять процес здобуття вищої освіти.

За його словами, у студентів буде більше свободи дій. Зокрема вони обиратимуть, скільки вчитися, які предмети їм цікаві, та навіть зможуть змінювати спеціальність після 1-2 років навчання.

Крім того, замість заочного або вечірнього навчання буде впроваджене дистанційне.

"Україні потрібні освічені громадяни, тому відмовляємося від заочки з 2024 року. Заочна форма навчання - радянський рудимент освіти. Дистанційне навчання показало себе більш ефективно, ніж покупка дипломів і освіта "для галочки", - зазначив Федоров.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:


военком  (01.11.23 14:24): есть у меня идея как закончить ваше образование... Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
150
нових ліфтів планують встановити у Дніпрі у 2024 році.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті