Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
08:24

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі відзначили Міжнародний день анімації

У Дніпрі відзначили Міжнародний день анімації

На честь цього свята у Дніпровському Будинку мистецтв показали новий український мультфільм.

Міжнародний день анімації було засновано у 2002 році та об'єднує всіх творчих людей, які мають відношення до створення мультфільмів. Його відзначають 28 жовтня на згадку про перший показ «пантомім, що світяться» (з яких виросли мультфільми) французом Емілем Рено в 1892 році.

Щорічно День анімації відзначають у більш ніж 100 країнах світу демонстрацією нових робіт.

Приєднався до цього культурного марафону та Дніпро. У Будинку мистецтв пройшов показ нового українського мультфільму «Вкрадений Місяць» - різдвяної історії про добро і зло, хоробрість і честь.

Про що мультфільм? Українське село, яке живе тихим та спокійним життям, напередодні Різдва оживає – наповнюється піснями, музикою, духом смачної печені і свята. Козак Кум живе самотньо, осторонь від громади. Кремезна статура Кума і відлюдність викликають острах у дорослих жителів села, але не в дітей. Діти відчувають, що козак ретельно приховує від людей якусь свою таємницю. Але їм скоріше цікаво, ніж страшно. Насправді колись давно...

Головний художник цієї роботи Борис Денисевич зараз захищає Україну у лавах ЗСУ. Прем'єра мультфільму відбулася на міжнародному фестивалі у В'єтнамі. І фільм уже встиг завоювати дві міжнародні нагороди – у Канаді та Франції!

Детальніше про прем'єра розповіли у Будинку мистецтв:

«Щороку 28 жовтня у світі відзначається Міжнародний день анімації. Це свято всіх тих, хто причетний до мистецтва мультиплікації та тих, хто любить дивитись мультики.

За традицією у ці дні більше, ніж у ста країнах світу влаштовуються прем'єрні покази нових мультфільмів, колективні перегляди улюблених мультиків. Наш Будинок мистецтв теж щороку відзначає це прекрасне свято.

Ми запросили всіх друзі, з вашими дітьми, онуками, учнями, вихованцями напередодні свята завітати до нас на зустріч з мультиплікацією.

Разом побачили нову мультиплікаційну різдвяну пригоду про добро, хоробрість та честь, пронизану духом українських легенд про козаків-характерників, образами родинних традицій і свят. Повідгадували вікторину та спробували створити героїв переглянутої стрічки.

Свято було яскравим!».

Подивитись новий мультфільм можна тут:

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн фінансової допомоги для поліції Міськрада виділила у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті