Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 27 апреля 2024
11:55

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

«Летописцу Южмаша» посвятят Книгу памяти

«Летописцу Южмаша» посвятят Книгу памяти

Уже начата работа над книгой, которая будет посвящена памяти известного писателя, журналиста, летописца космической отрасли Днепра Владимиру Платонову.

Городской сайт уже сообщал о том, что недавно на 86-м году жизни Владимир Платонов ушел в Вечность.

В Днепропетровском областном отделении Национального союза журналистов Украины уже начата работа над созданием Книги памяти о нем и его творчестве.

Подробней об этом в отделении рассказали:

«Його справедливо називають літописцем космічної галузі.

І це справді так. Він створив низку документальних книг, ряд документальних фільмів про дніпропетровських ракетобудівників, написав сотні статей. Тому про таких людей повинна залишатися добра пам’ять.

В обласній журналістській організації народилася думка створити про Володимира Петровича Платонова окрему Книгу Пам’яті.

«У нас є добрий приклад увічнення пам’яті тих наших колег, яких, на жаль, поряд вже немає. Ми в нашому «Журфонді» видали колективну збірку «Всі дорогі, всі незабутні…», де найтеплішими словами згадано 372 імені тих, хто присвятив себе журналістиці, –відзначив голова Правління обласної журналістської організації Олексій Ковальчук. – Є добрий намір продовжувати таку роботу. І таким продовженням має стати Книга Пам’яті про Володимира Петровича Платонова».

Цю ідею від імені обласної Спілки було оголошено за поминальним столом, де рідні, близькі, друзі, колеги та співпрацівники «Південмашу» і Конструкторського бюро «Південне» вшановували світлу пам’ять про Володимира Петровича. Присутні тепло сприйняли такий задум.

Нині цю роботу вже розпочато. Створюється редакційна колегія. Визначаються ключові напрямки майбутніх розповідей. Проголошено заклик написати про нього свої спогади до всіх тих, хто знав Володимира Петровича або працював разом із ним. Це ж прохання адресуємо й до всіх членів НСЖУ: чекаємо на ваші спогади також! Є добра надія, що активну участь у створенні такої Книги Пам’яті візьмуть також представники обласної кінематографічної та письменницької організації.

Таку книгу хочеться видати до наступної першої річниці пам’яті Володимира Петровича, – тобто до середини осені майбутнього року. Можливий й інший варіант: видати її до чергового Дня журналіста України – тобто до початку червня наступного року.

Будемо всі разом! Володимир Петрович Платонов гідний нашої колективної пам’яті».

Gorod.dp.ua на Facebook.
ФОТО:

   

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  «Купатись заборонено»: пляжного сезону у Дніпрі не буде (14)

•  У Дніпрі з'явився перший ідеальний двір (11)

•  У Дніпрі на Запорізькому шосе біля Епіцентру замість зеленої зони може з’явитися додаткова парковка (11)

•  До Дніпра вже їдуть трамваї з Німеччини (10)

•  У Дніпрі затримали 19-річну жінку, яка вирішила продати свого дворічного сина за мільйон гривень (10)

•  У Дніпрі на проспекті Богдана Хмельницького біля ТРЦ Terra фура DAF на смерть переїхала жінку: відео моменту ДТП (9)

•  У Дніпрі на Набережній Січеславській продовжують будувати дуже яскравий комплекс (9)

•  На Орелі браконьєр наловив червонокнижних карасів (8)

•  15 років за ґратами проведе зрадник, який наводив російські ракети на Придніпровську ТЕС і «полював» за системами ППО (7)

•  На вулиці Гаванській зіткнулися ЗАЗ та ВАЗ: троє постраждалих (6)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте