Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пн, 29 апреля 2024
18:33

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Больницу Мечникова инспектировал профильный министр

Больницу Мечникова инспектировал профильный министр

Главное внимание министра охраны здоровья Виктора Ляшко во время визита в Днепропетровскую областную клиническую больницу имени Мечникова было уделено новым технологиям медицины.

За полтора года Большой войны в больницу Мечникова было передано много нового оборудования. Оно помогает спасать жизни людей, пострадавших от войны, даже в самых тяжелых случаях.

Об этом в том числе шла речь во время посещения Виктором Ляшко больницы Мечникова.

Подробней об этом рассказал Андрей Сирко – профессор Днепровского медицинского университета, президент Украинской нейрохирургической ассоциации:

« Новітні технології допомагають рятувати життя наших Героїв.

Під час робочого візиту Міністра охорони здоров'я України Віктора Ляшко до Дніпропетровської обласної клінічної лікарні імені Мечнікова , ми зустрілися у відділенні інтенсивної терапії політравми під час його сумісного обходу з генеральним директором Сергієм Риженко та головою комітету Верховної Ради з охорони здоров'я Михайлом Радуцьким .

На запитання міністра: «Як працює новий мікроскоп Leica?» я чесно відповів: «Здорово допомагає у щоденній роботі. І як раз саме зараз у п'ятницю йду виконувати на ньому вже другу за сьогодні операцію. Рятувати пораненого, вкрай складне поранення мозку. Зволікати не можна».

Невеликий ворожий осколок, але на великій швидкості, залетів у самий центр головного мозку. 2-3 мм вправо чи вліво і це поранення було б смертельним. Потрібно було негайно проводити операцію пластики основи черепа, оскільки наявний дефект призводив до постійного інтенсивного витікання з носу спинно-мозкової рідини, а замість неї у середину мозку та навколо нього потрапляло повітря з навколишнього середовища.

Шановний пане міністре! Доповідаю:

«Операція виконана успішно. Лікування в гострому періоді поранення проведено в повному обсязі. Команда лікарні Мечникова (нейрохірурги, анестезіологи, ЛОР-лікарі, молодший та середній медичний персонал, лабораторні та допоміжні служби) спрацювала на відмінно».

Валентин у супроводі люблячої дружини переведений на наступний етап лікування. Попереду ще тривалий процес реабілітації, але я впевнено можу сказати: «Сучасний мікроскоп – впевненість хірурга та безпека пацієнта під час операціїї».

Ми вдячні Вам за підтримку та допомогу в такі складні для держави часи.

Разом до Перемоги! Слава Україні!».

Фото со страницы Андрея Сирко.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
1,2
млн. новых деревьев высадят на Днепропетровщине

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте