Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
03:15

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Шахраї можуть вдарити тишком: у Дніпрі розповіли, чому не можна залишати чеки на касі

Шахраї можуть вдарити тишком: у Дніпрі розповіли, чому не можна залишати чеки на касі

Аферисти вигадують все нові і нові схеми обману довірливих громадян. І навіть купуючи нові речі чи продукти можна стати їхньою жертвою, адже шахраї використовують касові чеки.

Дніпро. Ранок. Центральний супермаркет. Люди повільно ходять по магазину, вибираючи різні продукти. Після придбання обраних товарів усі вони отримають чек. Та чи багато хто забере його з собою?

«Я завжди беру чек. Це захищає покупця від неякісних продуктів. З чеком можна оскаржити покупку».

«Я забрала чек, це вже стало звичкою».

«Я беру чек, щоб на виході мені не сказали, що я пішов та не заплатив».

Працівники магазину підтверджують, що більшість покупців забирають чеки.

Перша причина, чому ніколи не треба залишати чеки на касі або викидати їх у смітник – вас можуть зупинити на виході з магазину. Таке часто трапляється, коли покупці відвідують кілька закладів поспіль і ходять із повними пакетами серед прилавків.

«Чек є документом, який засвідчує покупку. Він відповідає усім вимогам, може покупець подивиться, яка ціна на товар. З чеком можна звернутись до адміністрації магазину і вирішити спірне питання», – пояснила заступниця керуючого магазину Яна Куголь.

Друга причина, зберігати чеки – аферисти. Якщо ви розраховуєтесь безготівковим способом, на чеку залишається ім’я та прізвище, а також останні чотири цифри номера банківської картки. За цією інформацією, шахраї можуть знайти вас в Інтернеті. Після цього чекайте на дзвінки та повідомлення зі стандартними схемами обману. Використовують шахрайські схеми ошуканці і, безпосередньо, у самих магазинах.

Отже, юристи кажуть, що у великих продуктових супермаркетах зустріти таких шахраїв складно. Проте, якщо йдеться про дорогу продукцію, наприклад, техніку або брендовий одяг, то ймовірність нарватися на таких аферистів зростає в рази. Тому ми рекомендуємо вам бути уважними і завжди зберігати чеки після своїх покупок.

Як саме все відбувається та як уберегтися від афер – дивіться у сюжеті «Наше Місто»:

Gorod.dp.ua на Facebook.


Skid Row  (18.10.23 10:49): Только в Днепре тебе нужен чек, чтобы доказать кому-то, что ты оплатил покупки... Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
scam  (16.10.23 09:51): "в чеке остается имя и фамилия, а также последние четыре цифры номера банковской карты."

такого журналюху даже за еду нанимать низзя.

NFC никто не считает находясь возле впс, только при прикладыванию к терминалу
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
Кики  (15.10.23 17:11): И где они видели чеки с фамилией покупателя? Там даже от номера карточки не все цифры. Что то тут не то. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
.  (12.10.23 15:32): Всё значительно проще:

1. используя пластиковую карточку на кассе человек сам отдает в руки мошенникам информацию, демонстрируя номер карты, дату выпуска и CVV/CVC код, которые нанесены прямо на карте. Хорошее зрение и хорошая память рядом стоящего злоумышленника (либо фото на смартфон или смарт-очки) - и вы лишаетесь средств даже не подозревая. Что с этим делать? - как минимум держать карту так, чтобы CVV/CVC код был закрыт пальцем. Либо закрыть бумажкой на скотче, но в этом случае карту может просто зажевать в банкомате. Если не пользуетесь банкоматом - неплохое решение

2. если у вас включена бесконтактная оплата, то любой человек, который проходит мимо вас в состоянии снять средства с вашего счета. Не напрямую, а оплатив какой-то товар или услугу. Причем, находиться рядом с вами может один человек, а оплата будет выполнена в другой стране. Что делать с этим? - не использовать карты с бесконтактной оплатой, а если используете - использовать кошельки или чехлы c RFID защитой
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
406
будинків ОСББ та ЖБК оновлені у Дніпрі у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті