Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
03:21

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Провайдери ПРРО зустрілись за круглим столом з представниками держави. До чого готуватися бізнесу?

Провайдери ПРРО зустрілись за круглим столом з представниками держави. До чого готуватися бізнесу?

Державна податкова служба першочергово перевірятиме підприємців, які не встановили ПРРО/РРО. Мораторій на штрафи з 1 жовтня знімуть, відстрочок чекати не варто. Також у своєму підході щодо штрафів та перевірок податкова дотримуватиметься виключно справедливого та ризик-орієнтованого підходу.

Про це йшла мова нещодавно в Києві, на зустрічі учасників асоціації провайдерів ПРРО з представниками держави та бізнесу, передає УНН.

“Помилки у проведенні фіскалізації – не є пріоритетним критерієм штрафів. Податкова з повагою відзначає тих ФОПів, які вже фіскалізувалися та видають чеки. В першу чергу, штрафи зачеплять тих підприємців, у яких не буде встановлено ПРРО/РРО. А ось ті, хто думає, що зможуть не фіскалізуватися, будуть під прицільним моніторингом”, — сказав Роман Добрянський, заступник начальника управління фактичних перевірок Департаменту податкового аудиту ДПС.

Головним предметом обговорення на зустрічі, був розвиток та перспективи ринку ПРРО. Це успішна державна реформа, яка впевнено доводить, як швидко діджиталізується український бізнес. За майже 2 роки обов’язкової фіскалізації, бізнес показав, що готовий виходити з тіні та видавати чеки, а держава в свою чергу, проявила максимальну підтримку. За орієнтовними даними, в Україні залишається нефіскалізованим менше 30% бізнесу.

“Без рограмних РРО ця реформа не відбулася би. Мені хотілося б, щоб ви всі ці страхи зняли, щоб ми з вами і з податковою відпрацювали такий механізм, який був би зрозумілим, прозорим, чітким”, — сказав Данило Гетманцев, голова комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики.

Він зазначив, що кількість підключень програмних кас в півтора рази збільшилася, а до 1 жовтня ця цифра буде зростати.

“Проблема з ПРРО — це міф. Деякі учасники ринку породжують цілу купу міфів про можливість ухилення від оподаткування за рахунок програмних РРО, про те, що чеки втрачаються по дорозі до сервера податкової та про те, що їх можна переписати чи змінити. Мені здається, що це є основною перешкодою, основним ризиком. Ви повинні сконцентруватися якраз на розвіюванні цих міфів”, — пояснив депутат.

За словами Гетманцева, Кабінет міністрів повинен вирішити питання зловживань при роботі з РРО в офлайн-режимі.

В результаті зустрічі учасники домовилися створити загальну робочу групу для оперативного прийняття рішень в синергії держава - бізнес - провайдери ПРРО. А також погодили можливість запуску лотереї, яка сприятиме виходу бізнесу з тіні.

Gorod.dp.ua на Facebook.


феноменально!  (15.09.23 22:52): чуваки, которые доят бизнес на предоставлении услуг РРО (эти представители непонятно откуда взявшейся ассоциации), встретились с чуваками, которые доят бизнес и по РРО, и другими путями (налоговики), и вместе решили, что процесс доения бизнеса происходит успешно, и поэтому с 1 октября бизнес, который ещё не погиб, нужно взбодрить штрафами.
Вывод простой: ждем повышения цен, поскольку затраты, связанные с этим беспределом, бизнес всё равно вынужден будет заложить в стоимость товаров
Відповісти | З цитатою
911  (15.09.23 22:16): Роман Добрянський добра ему Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
54
довгожителя проживає на Дніпропетровщині. 47 жінок та 7 чоловіків, які відзначили своє 100-річчя.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті