Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вс, 28 апреля 2024
14:57

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Школьников Днепра и Каменского учат кибер-безопасности

Школьников Днепра и Каменского учат кибер-безопасности

В наше время очень важно распознавать фейки, ложную информацию и заведомый обман мошенников в интернете и соцсетях.

Эти знания важны для людей всех поколений. 

Но особенно актуально обучить кибер-безопасности молодежь, которая еще не обладает достаточным жизненным опытом.

Специальная программа медиаграмотности и кибер-безопасности стартовала в Малой академии наук Днепра, о чем там рассказали:

«Розпочалася літня школа для вихованців Дніпропетровського відділення МАН (учнів 8-11 класів) в рамках міні-проєкту "Медіаграмотність «на ти» – контролюй свій інфопростір UA" в межах гранту: «Медійна програма в Україні». Даний проєкт реалізовується спільно з Академією Української Преси. 

Перші три заняття провів Мерзликін Павло Володимирович – кандидат фізико-математичних наук, доцент, доцент кафедри інформатики та прикладної математики Криворізького державного педагогічного університету. 

Автор має багаторічний досвід викладання основ медіаграмотності та кібербезпеки різним віковим категоріям, брав участь у кількох міжнародних заходах з цієї тематики. У 2021 році авторський курс з кібербезпеки увійшов до Топ-5 найкращих IT курсів, що викладалися в українських університетах за версією компанії SoftServe. Також автор має досвід розробки й проведення літніх шкіл, майстер-класів та інших заходів для дітей шкільного віку в рамках співпраці з Дніпропетровським відділенням МАН.

Сьогодні учні опанували наступні теми: «Безпека мобільних і настільних пристроїв при роботі в інтернеті», «Робота з геоданими», «Аналіз соціальних медіа». Слухачі навчилися основам цифрової гігієни та кібербезпеки при використанні мобільних і настільних пристроїв, дізналися про блокування реклами. Окрім цього учні дізналися про сервіси аналізу геоданих та навчилися використовувати їх на практиці для встановлення місця або часу, де було зроблене фото, а також опанували принципи роботи спеціалізованих сервісів пошуку в соціальних медіа і месенджерах, навчилися використовувати їх на практиці для пошуку людей, висловлювань, аналізу інформаційних трендів тощо.

Бажаємо успіхів вихованцям ДВ МАН у опануванні навичок, які допоможуть їм створенні безпечного інформаційного простору нашої країни».

Аналогичную программу реализуют и в городе Каменское, о чем сообщила преподаватель Мария Бутырина:

«Цими днями працюю у Кам’янському, в науковому ліцеї ім.Анатолія Лигуна. Проводжу заняття в літній школі «Медіаосвітні студії: довіряй, але перевіряй!». Опрацьовуємо зі старшокласниками навички з розпізнавання фейків, маніпуляцій та клікабельних заголовків, коригування інформаційних бульбашок, знищення «цифрових слідів». Говоримо про медіа та якості інформації у період війни. Створюємо новини і слогани. Допитливі діти, затишок старого навчального закладу і головне – живе спілкування».

Фото – МАН Днепра и Мария Бутырина. 








Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  У Дніпрі на Запорізькому шосе біля Епіцентру замість зеленої зони може з’явитися додаткова парковка (16)

•  У Дніпрі з'явився перший ідеальний двір (15)

•  «Купатись заборонено»: пляжного сезону у Дніпрі не буде (15)

•  До Дніпра вже їдуть трамваї з Німеччини (10)

•  У Дніпрі затримали 19-річну жінку, яка вирішила продати свого дворічного сина за мільйон гривень (10)

•  У Дніпрі на проспекті Богдана Хмельницького біля ТРЦ Terra фура DAF на смерть переїхала жінку: відео моменту ДТП (9)

•  У Дніпрі на Набережній Січеславській продовжують будувати дуже яскравий комплекс (9)

•  На Орелі браконьєр наловив червонокнижних карасів (8)

•  15 років за ґратами проведе зрадник, який наводив російські ракети на Придніпровську ТЕС і «полював» за системами ППО (7)

•  На вже збудований водогон Хортиця - Марганець хочуть витратити ще 2 мільярди гривень (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
65
лет со дня первой местной телевизионной передачи в Днепре

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте