Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
01:52

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Як NFT захопили світ - сфери використання невзаємозамінних токенів

Як NFT захопили світ - сфери використання невзаємозамінних токенів

Коли мова заходить про технологію блокчейн, більшість із нас одразу асоціює її з цифровими грошима. Однак криптовалюта - це лише один із видів токенів, який породила децентралізована система. Також існують NFT або невзаємозамінні токени, які здійснили справжню революцію не лише серед власників крипти, а й у світі мистецтва та інших галузях нашого життя. І якщо біткоїни, ефіріум та інші коїни ми можемо обміняти за поточним курсом на різні валюти, то NFT є унікальним продуктом, який варто розглядати як предмет колекціонування, а не як аналог фіатних коштів.

Використання NFT у сфері мистецтва

Найчастіше невзаємозамінні токени використовуються художниками, веб-дизайнерами і музикантами. Технологія блокчейн дає змогу зашифрувати різні предмети мистецтва, включно з:

  • картини;

  • логотипи;

  • аватари;

  • аудіофайли;

  • відео.

Таке шифрування забезпечує монетизацію активу, який отримує свою цінність. При цьому ціна формується не завдяки техніці малюнка, а залежно від інтересу аудиторії. Деякі меми можуть бути набагато дорожчими за цифрові копії відомих картин. І головне, власник такого активу отримує цифровий код, який підтверджує право власності.

Виходить, завдяки NFT з'явилися колекціонери творів мистецтва в цифровому світі. Один невзаємозамінний токен може коштувати сотні тисяч доларів. Примітно, що для створення шедевра не обов'язково бути професійним художником.

Де ще використовується NFT-токен?

Унікальність невзаємозамінних токенів дозволяє розглядати їх, як:

  • об'єкт для інвестування з метою подальшого продажу;

  • колекційний предмет.

В обох випадках цінність залежить від рідкості та інтересу аудиторії. Найдорожчі NFT випускаються обмеженими партіями, що тільки збільшує їхню вартість. До використання невзаємозамінних токенів стали звертатися розробники відеоігор і геймери. В ігровій індустрії вони використовуються при:

  • взаємодії користувачів;

  • розробці правил гри;

  • налаштування робочих механізмів.

Деякі ігри дають змогу не просто мати свій унікальний аватар, а й створювати оригінальний скін персонажа, для якого і використовується NFT. Цей скін можна розблокувати, купити або отримати як винагороду. І якщо вам здається, що це дрібниця, то в середовищі геймерів такі артефакти коштують дуже дорого.

Що стосується цифрового аватара, він може використовуватися не тільки в іграх, але також на різних форумах. Зараз заведено створювати метавсесвіти, в яких аватар відіграє роль паспорта, а також забезпечує високий статус користувача.

Скажімо більше, багато власників банківських карт створюють їхні цифрові копії у вигляді NFT-токена. Унікальність такого активу в тому, що його неможливо підробити. Такі картки використовують інвестори, трейдери та інші учасники фінансового світу. Також цифрові копії банківських карт прискорять проведення транзакцій і забезпечать максимальну безпеку під час їх здійснення.

На сьогодні найбільш популярною платформою для купівлі та продажу невзаємозамінних токенів є Binance NFT. На цьому майданчику ви знайдете широкий вибір цифрових активів, у які зможете вигідно вкласти кошти. Головне, правильно провести аналіз і грамотно розподілити кошти. Удачі.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
150
нових ліфтів планують встановити у Дніпрі у 2024 році.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті