Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
15:27

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Запорізькому шосе монтують колесовідбійний брус та лагодять світлофори

На Запорізькому шосе монтують колесовідбійний брус та лагодять світлофори

На Запорізькому шосе встановлюють колесовідбійний брус та перевіряють технічний стан світлофорів. Дніпро має бути безпечним як для водіїв, так і для пішоходів.

Колесовідбійний брус почали ставити в нашому місті у 2019 році. Його перевага – захист від лобового зіткнення автомобілів. Тобто при зіткненні відбійник бере удар на себе. Отже, учасники ДТП отримують мінімальну шкоду від аварії. Брус, який монтують у Дніпрі, отримує високі оцінки щодо безпечності вже протягом кількох років. Його та бруси інших виробників щорічно за допомогою краш-тесту перевіряє найбільша громадська організація автомобілістів Німеччини ADAC.

У Дніпрі з початку 2023 року змонтували 5,5 км такого брусу. А в цілому з 2019 року на автомагістралях міста встановили 25,1 км таких відбійників. Таким чином на тих ділянках, де є цей брус, до нуля зведені випадки лобового зіткнення.

На Запорізькому шосе роботи вже на завершальній стадії, ще 1-2 дні і брус буде готовий. У темний час доби брус буде чудово видно завдяки світловідбивачам. Загалом на цій ділянці змонтували пів кілометра цього відбійника. По місту цьогоріч встановили брус на просп. Слобожанському, проїзду Олександра Гальченка (на ділянці від вул. Панікахи до просп. Богдана Хмельницького), вул. Старочумацькій та по вул. Павлова. Далі плануємо роботи продовжити. Цього року брус з’явиться і по вул. Київській.

Поруч із бригадою дорожніх служб працює і КП «Транспортна інфраструктура міста» ДМР. Фахівці перевіряють технічний стан світлофора. Цю роботу вони проводять щоденно і таким чином стежать за тим, аби кожен об’єкт працював безперебійно.

«У нас у місті 224 світлофорні обʼєкти, щоденно ми виїжджаємо на різні та перевіряємо їх. У технічне обслуговування входить: перевірка зовнішнього стану, технічний огляд кнопки управління пішохідною фазою, перевірка роботи звукового сигналу на світлофорах зі звуковим супроводом, перевірка роботи табло відліку часу, огляд кабельних тросів до місця підключення світлофорів, фарбування шаф контролерів», – зазначив провідний інженер-електронник КП «Транспортна інфраструктура міста» Михайло Козирев.
Щодо побудови нових світлофорних об’єктів, то на період дії воєнного стану фінансування таке будівництво не передбачено бюджетом міста. Тим не менш силами КП «Транспортна інфраструктура міста» у 2022 році збудовано світлофорний об’єкт на вул. Передовій в районі будинку дитячої творчості. Рішення про будівництво ухвалили на численні звернення батьків, діти яких відвідують заклад.

Крім цього, торік відремонтували 11 світлофорних об’єктів після ДТП. А в травні 2023 року відновили світлофорний об’єкт на Набережній Перемоги в районі будинку № 118, який зруйнувала російська ракета. У подальшому тут також заново встановлять 2 інформаційних табло та датчики фіксації швидкості, оскільки до ракетної атаки об’єкт мав таку функцію контролю. У разі перевищення швидкості інформував про це водіїв за допомогою електронного табло та вмикав червоне світло.

Також у 2023 році запланована побудова 2-х нових світлофорних об’єктів та реконструкція наявного (Запорізьке шосе – пров. Джинчарадзе), де за зверненнями громадян облаштують другий пішохідний перехід через Запорізьке шосе в районі зупинки громадського транспорту.









Gorod.dp.ua на Facebook.


Большое  (03.07.23 17:09): спасибо за хорошее дело. Теперь ездить по городу становится безопаснее.
Надеюсь удастся решить проблему с разметкой дорог краской которая стирается за 3 месяца а наносится раз в год, и 3/4 года дороги без разметки, пора искать решение с пластиковой и светоотражающей разметкой что-бы лет 5 хотя бы лежала, ато на разметку краской деньги выделяют но толку нет...
Відповісти | З цитатою
показалось  (03.07.23 15:57): что не "монтують", а "мiнують". Подумалось, что вот оно решение - чтобы очередной летун, влетая в отбойник сразу и улетал раз и навсегда Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворів запланували відремонтувати у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті