Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пн, 29 апреля 2024
12:46

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Героя из Днепра поставила на ноги уникальная операция

Героя из Днепра поставила на ноги уникальная операция

Впервые в Украине была проведена операция по вживлению в кости протезов.

Пациентом стал наш земляк, 57-летний капитан ВСУ из Днепра Игорь Крупнов. На войне он лишился обеих ног. Но сейчас он уже ходит и даже управляет автомобилем.

Игорь Крупнов – ветеран-«афганец». До большой войны он вел успешный и активный образ жизни. В 50 лет даже успешно преодолел марафонскую дистанцию!

В 2022 году он не смог оставаться в стороне от Большой войны, ушел на фронт добровольцем. К несчастью, прошлой осенью машина, в которой он ехал с побратимами, подорвалась на мине. Игорь выжил, но потерял обе ноги…

Когда он узнал о новой технологии остеоинтеграционного протезирования (которое позволяет вживлять протезы в оставшуюся кость), то сразу же захотел испробовать на себе новую методику. Такая операция была проведена впервые в Украине. Она стала возможна благодаря сотрудничеству специалистов Национального реабилитационного центра НЕЗЛАМНІ (Львов) с австралийскими врачами-протезистами.

Подробней об этом рассказал сайт www.lmn.in.ua:

«Остеоінтеграція – це новітня для нашої країни методика. Згідно з нею, під час операції частину протеза імплантують прямо в кістку, а після загоєння та відновлення – припасовують штучну стопу. Це найкращий спосіб протезування для людей, які втратили обидві ноги. Остеоінтегруючий протез, на відміну від класичного, більш мобільний та функціональний, він дає змогу не просто ходити, а й відчувати поверхню.

«Остеоінтергаційне протезування – це новітня технологія, яку успішно застосовують у світі. Це про нові додаткові можливості для людей, які втратили кінцівки, і ці можливості просто зобов’язана надати медична система – особливо тим, хто втрачає здоров’я, захищаючи державу. Я дуже радий, що нам у центрі НЕЗЛАМНІ вдалося застосувати цю методику. Зараз це унікальний випадок, але в подальшому такі операції мають бути рутинними», – зазначив Олег Самчук, генеральний директор Першого медоб’єднання Львова.

Першим пацієнтом з остеоінтегруючими протезами став 57-річний капітан ЗСУ Ігор Крупнов. Для нього важливо не просто ходити, а й мати можливість продовжити бігати чи їздити на велосипеді та відчувати під штучними стопами поверхню.

Як Ігор приймав рішення стати першим пацієнтом з остеоінтегруючим протезом, згадує керівник напрямку травматології Центру НЕЗЛАМНІ Василь Рокита:

«Пацієнт мав високі вимоги. Він хотів максимально швидко повернутися й адаптуватися до соціального життя, в якому він був до травми, якої завдала війна. Тому ми і вирішили спробувати остеоінтеграційне протезування».

10 квітня – через п’ять місяців після поранення і втрати кінцівок, захиснику вживили імпланти. Першу в Україні операцію з остеоінтеграції спільно з львівськими хірургами виконав гуру цього напрямку – австралійський ортопед-травматолог Муньєд Аль Мудеріс. Він зробив вже півтори тисячі таких операцій по всьому світу, і його пацієнти ведуть активний спосіб життя і працюють без обмежень.

«Україна – столиця ампутацій, на жаль. І таких випадків ставатиме лише більше. Тому дуже важливо для України зараз мати можливість проводити такі операції. Перевага остеоінтеграції в тому, що пацієнт має чутливість, за допомогою якої він може відчувати землю і розрізняти поверхні. До прикладу, ходити по траві і відчувати її м’якість», – каже лікар Аль Мудеріс.

За шість тижнів після операції із вживлення імплантів лікарі та протезисти припасували пацієнтові останню частину конструкції – штучні стопи. Ігор Крупнов одразу ж зробив свої перші кроки. Зараз, за понад півроку після втрати кінцівок, він вже обходиться без візка: вмивається і чистить зуби, стоячи на штучних кінцівках, помалу ходить та навіть кермує автомобілем.

«Дуже задоволений, що вибрав саме цей спосіб протезування. Ще є невеличкі складнощі, але це все в процесі, і це все точно вирішиться, я відчуваю. Я кайфую, коли стоячи чищу зуби і вмиваюся. Я ходжу все впевненіше, і це мене дуже тішить. Далі – соціалізація, робота, допомога фронту, бо війна не закінчилися. Дуже засмучує, що багато в кого вона вже закінчилася. А треба здобувати нашу перемогу», – ділиться враженнями Ігор Крупнов.






Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  «Купатись заборонено»: пляжного сезону у Дніпрі не буде (15)

•  У Дніпрі на Запорізькому шосе біля Епіцентру замість зеленої зони може з’явитися додаткова парковка (15)

•  У Дніпрі з'явився перший ідеальний двір (14)

•  У Дніпрі на Набережній Січеславській продовжують будувати дуже яскравий комплекс (10)

•  До Дніпра вже їдуть трамваї з Німеччини (10)

•  У Дніпрі затримали 19-річну жінку, яка вирішила продати свого дворічного сина за мільйон гривень (10)

•  У Дніпрі на проспекті Богдана Хмельницького біля ТРЦ Terra фура DAF на смерть переїхала жінку: відео моменту ДТП (9)

•  На Орелі браконьєр наловив червонокнижних карасів (8)

•  15 років за ґратами проведе зрадник, який наводив російські ракети на Придніпровську ТЕС і «полював» за системами ППО (7)

•  На вже збудований водогон Хортиця - Марганець хочуть витратити ще 2 мільярди гривень (6)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
95
лет театру ДрамиКом

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте