Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Чт, 16 травня 2024
14:08

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Ситуаційний центр Дніпра залучив студентів журфаку до інформаційної кампанії з безпеки на дорогах

|«« «« »» »»|

Ситуаційний центр Дніпра у співпраці з патрульною поліцією, ДСНС та факультетом Систем та засобів масової комунікації Дніпровського університету ім. Олеся Гончара ініціювали проєкт «Безпека на дорогах».

Головна мета — донести до усіх учасників дорожнього руху ідею відповідальності за власне життя та оточуючих, особливо в умовах воєнного стану.

Під час першого етапу проєкту фахівці згаданих служб зустрілися зі студентами журфаку, аби розповісти про актуальність теми, статистику ДТП, найрозповсюдженіші причини аварій на дорогах тощо.

Зі свого боку, студенти журфаку ДНУ активно взялися до виконання творчого завдання — розробки інформаційної кампанії, плакатів та постів для соціальних мереж щодо безпеки на дорогах.

Сьогодні, 2 червня, студенти згаданого презентували свої роботи.

«Сьогодні питання безпеки на дорогах є вкрай актуальним, і ми це бачимо в Ситуаційному центрі м. Дніпра завдяки камерам відеоспостереження. Тому вирішили діяти на випередження й ініціювали проєкт щодо безпеки дорожнього руху. Спільно з ДСНС, поліцією провели зустріч зі студентами — майбутніми журналістами, піарниками. Донесли їм важливість цієї теми, розказали про статистику ДТП тощо.

Зі свого боку, молодь відреагувала і вирішила створити спеціальні плакати, аби у максимально доступний спосіб інформувати містян, наголосити на важливості дотримання правил дорожнього руху, адже це безпека усіх його учасників. Про цю тему необхідно постійно говорити і наголошувати на цьому. Студенти розробили 33 плакати щодо заборони водити автомобіль у стані алкогольного спʼяніння, безпеки мотоциклістів, велосипедистів, дітей на дорогах тощо. А ще відобразили дуже важливе питання — пропускати на дорогах спецтранспорт поліції, рятувальників, автомобіль швидкої допомоги. Ці плакати розповсюдимо у соціальних мережах. Є в планах розмістити їх і на бордах», — розповіла директорка КП "ІНФО-РАДА-ДНІПРО" ДМР Альона Чуєва.

Водночас, начальниця відділу зв’язків із громадськістю управління патрульної поліції у Дніпропетровській області Наталія Очеретяна зазначила:

«Приємно, що молодь підійшла з креативністю до створення плакатів, проявила гумор у роботах. Авторам робіт презентували флікерні браслети зі світлоповертальним елементом, який повинен бути у пішохода в темну пору доби, аби він був помітним на дорогах».

Представниця Ситуаційного центру Дніпра Юлія Гаркавенко додала:

«У підсумку студенти розробили інформаційну кампанію щодо безпеки дорожнього руху. Таким чином вони допомагають, розвантажують оперативно-рятувальні службі у їхній просвітницький роботі — закликати громадськість бути відповідальною на дорогах. Студентів-учасників проєкту нагородили подяками від заступника міського голови з питань цифрової трансформації Костянтина Цепеннікова».

Презентацію журфаківців ДНУ відвідала також активна молодь громадської організації «Студентство Дніпра», яка стала не лише глядачем та поціновувачем робіт, а й першими «агентами змін». Вони далі понесуть ідею безпечного руху у свої студентські осередки.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Жора  (02.06.23 23:20): При совке такое называлось ИКД. Відповісти | З цитатою
Горожанин  (02.06.23 22:42): Дано пора закрыть это заведение. Там взяточник на взяточнике. Система построена ещё прошлым ректором. Відповісти | З цитатою
Хала  (02.06.23 22:40): На этом факультете учатся одни бездари. И выпускает этот универ бездарей Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті