Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 29 марта 2024
10:35

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Получены первые снимки украинского спутника EOS SAT-1

Получены первые снимки украинского спутника EOS SAT-1

В его запуске принимала участие компания EOS Data Analytics, основанная нашим земляком Максом Поляковым.

Запуск этого спутника был произведен 3 января этого года в рамках проекта SpaceX Transporter-6, о чем уже сообщал Городской сайт.

На Украинский спутник ориентирован на мониторинг сельскохозяйственных угодий по всему миру. Высококачественные снимки он производит с помощью 11 спектральных каналов.

Подробней об этом проекте и его первых результатах рассказали в ОО «Ноосфера»:

«EOS Data Analytics Макса Полякова отримала перші оброблені знімки з агро-орієнтованого супутника EOS SAT-1.

Наш рік розпочався з новин про запуск EOSDA першого агроорієнтованого супутника на орбіту Землі, а сьогодні ми вже вітаємо команду з першими значущими результатами.

3 січня 2023 року відбувся успішний запуск першого супутника першого в світі агроорієнтованого сузір'я під назвою EOS SAT-1.

Запуск проходив у рамках місії SpaceX Transporter-6, а доставка супутника на низьку навколоземну орбіту здійснилася ракетою Falcon 9 із Бази Космічних сил США на мисі Канаверал, у Флориді.

Після того, як супутник успішно вийшов на зв’язок, команда EOSDA почала фіксувати телеметричні дані з EOS SAT-1 на наземній станції.

Головною задачею протягом всього часу було перевірити і переконатися, що бортовий комп'ютер, як на рівні прошивки, так і на рівні програмного забезпечення, керує і обробляє дані належним чином.

Після успішного виконання всіх завдань з калібрування і валідації, компанія обробила перші комерційні знімки з EOS SAT-1.

На цих унікальних фотознімках ми бачимо іспанську провінцію Сеговія (смуга зйомки 46 км) та місто Кейптаун (смуга зйомки 44 км) та мають роздільну здатність 1,5 метра.

Яке це має значення для майбутнього:

Малий оптичний супутник EOS SAT-1, орієнтований на потреби сільського господарства, здатен щодня здійснювати моніторинг територій площею до мільйона квадратних кілометрів за допомогою 11 агро-орієнтованих спектральних каналів.

А запуск усіх супутників EOS SAT і досягнення повної експлуатаційної потужності планується завершити до 2025 року.

Після цього, угруповання щоденно спостерігатиме за площами до 12 мільйонів квадратних кілометрів і охоплюватиме до 100% країн із найбільшою площею сільськогосподарських угідь та лісів, що становить 98,5% таких земель на всій планеті.

З допомогою EOS SAT представники сільськогосподарської галузі зможуть:

контролювати ріст сільськогосподарських культур;

забезпечувати оптимальне використання наявних ресурсів на основі карт продуктивності та вегетації;

перевіряти ефективність нових засобів захисту рослин або добрив та ін.

Нагадаємо, що Макс Поляков заснував EOS Data Analytics у 2016 році. Компанія однією із перших долучилася до компаній-меценатів ГО «Асоціація Ноосфера».

Значущі здобутки EOS Data Analytics у космічній галузі дозволяють спеціалістам компанії ділитися досвідом і професійними компетенціями з учасниками наших щорічних ініціатив, де вони беруть участь у якості менторів, журі та спікерів.

Ми впевнені в нових успіхах EOSDA, бажаємо компанії нових інноваційних звершень і з нетерпінням чекаємо на такі ж глобально важливі космічні новини».

Иллюстрации со страницы «Ноосферы».




Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
65
лет со дня первой местной телевизионной передачи в Днепре

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте