Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 28 марта 2024
21:58

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Днепровском Художественном музее открыли яркую выставку

|«« «« »» »»|

Выставка картин Ивана Коваленко посвящена 70-летию автора.

Как уже сообщал Городской сайт, в Днепре возобновил работу Художественный музей (ул. Шевченко, 21).

Он принял участие в масштабном проекте Ночь музеев-2023. А еще здесь открыли новую прекрасную выставку известного мастера живописи Ивана Коваленко.

Вот что о выставке и ее авторе рассказали в Днепровском Художественном музее:

«У Дніпровському художньому музеї відбулось відкриття виставки творів живопису Івана Коваленка «І на оновленій землі», присвяченої 70-річчю автора.

Іван Михайлович Коваленко — дніпровський художник, відомий серед містян як майстер олійного живопису.

Народився 20 березня 1953 року в селі Підгородньому. Член Національної спілки художників України. Фахову освіту здобував у Дніпропетровському художньому училищі ім. Є. В. Вучетича та Харківському художньо-промисловому інституті.

З 1979 року — активний учасник художніх виставок. Персональні виставки відбулися в багатьох українських містах (Дніпро, Київ, Харків та ін.). Твори художника зберігаються в Дніпровському художньому музеї, Бердянському художньому музеї, Тростянецькій картинній галереї та в приватних колекціях. З 1990 року працює викладачем спеціальних дисциплін у Дніпропетровському художньому училищі (нині Дніпропетровський фаховий мистецько-художній коледж культури). Багато вихованців Івана Коваленка стали професійними художниками, дизайнерами.

Теперішня музейна виставка демонструє різні грані творчості майстра, відтворені уявою митця в поетично-ліричних краєвидах та натюрмортах. Пейзажний живопис – один з провідних жанрів у творчості Івана Коваленка. Прагнучи пізнати природу своєї Батьківщини, митець мандрує шляхами рідної України і фіксує на полотні найяскравіші її куточки. Саме роботі з натури він приділяє особливе значення, адже природа є найкращим учителем для митця. В експозиції можна побачити й пейзажі рідного для автора Придніпров’я, і буремні краєвиди Хортиці, і сакральні споруди Київщини, і захопливі гористі ландшафти Гуцульщини. Живописні твори, які представлено на виставці, передають красу рідного краю і почуття, якими природа надихає автора.

Іван Коваленко – член Січеславської організації НСХУ, талановитий художник, досвідчений педагог, сповнений натхнення, здатний створити ще багато яскравих художніх образів та виховати не одне покоління митців майбутнього.

Виставка діє по 25 червня 2023 р.

Виставка працює з 10:00 до 17:30 (каса до 17:00), вихідні – понеділок, вівторок. Тел. 746-26-80, 744-60-36».

Фото – Художественный музей.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
новых региональных полигонов бытовых отходов будут построены в регионе к 2027 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте