Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 25 апреля 2024
08:42

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Наталія Бут: «RECOVERY – це перш за все нова філософія реабілітації військових»

Наталія Бут: «RECOVERY – це перш за все нова філософія реабілітації військових»

Генеральна директорка міської клінічної лікарні №4 Наталія Бут розповідає про нещодавно відкритий у Дніпрі унікальний центр реабілітації для військових національної мережі RECOVERY , заснованої Віктором та Оленою Пінчуками.

На початку 2020 року на базі нашої лікарні було створено відділення фізичної реабілітаційної медицини, це було невелике відділення, яке підписало контракт з національною службою здоров’я України. В 2021 році відбудували першу чергу відділення. На початку війни зрозуміли, що площі маємо замалі і маємо розбудовуватися. Влітку 2022 року підписали трьохсторонній меморандум із Фондами Віктора та Олени Пінчуків та департаментом охорони здоров’я населення Дніпровської міської ради. В грудні засновники проєкту RECOVERY розпочали будівництво центру, а вже в березні прийняли на реабілітацію важко поранених військових.

RECOVERY – унікальний проект, ми раді тому, що саме в Дніпрі, на базі нашої лікарні відкрився перший з 10 центрів національної мережі. Перше за все, це – відбудова території і інноваційне обладнання, яке ми на сьогодні маємо перші в Україні. Такі апарати, як Дієга, Омега, Пабло, за допомогою яких пацієнти в ігровій формі відновлюють функції верхніх кінцівок, нижніх кінцівок, мілку моторику після важких поранень.

В 2020 році ми мали чотирьох працівників – лікаря реабілітаційної медицини, ерготерапевта, фізичного терапевта та асистента. Сьогодні в центрі працюють понад 40 працівників. Це молоді фахівці нового формату, середній вік наших працівників – 27 років. Свою команду ми навчаємо самостійно і за допомогою Дніпровського державного медичного університету.

Більш того, вони навчаються в Америці та Європі. На тому тижні були у Латвії, у національному реабілітаційному центрі Wivery. Наступного тижня поїдуть до Іспанії, до військового госпіталю в Сарагосі. Ми постійно навчаємося і всі моменти організаційні, лікувальні привносимо в наш центр для надання медичної допомоги військовим. До нас приїздить Всесвітня організація охорони здоров’я, яка проводить тренінги.

Ще для нас дуже важливо було створити комфортної умови праці для співробітників. У нас і кімнати для працівників, а психологи працюють не тільки з пацієнтами, а й з колективом.

Ми впевнені, що не варто гаяти ні хвилини. Це перше. А друге, критично важливо підходити до реабілітації пацієнта комплексно, мультидисциплінарно. Тоді його одужання буде більш якісним, швидше поновляться сили, відновляться суглоби, опорно-руховий апарат, функції головного мозку, не буде допущено розвиток контрактур при ішемічних інсультах або акубаротравмах. Це дуже важлива робота, яка проводиться. Швидку комплексну допомогу пацієнти RECOVERY та нашої лікарні в цілому отримують з перших часів перебування.







Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн финансовой помощи для полиции Горсовет выделил в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте