Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 29 марта 2024
01:41

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Житель Днепра Александр Рябцев освоил изготовление 15-ти видов крафтового джина

|«« «« »» »»|

Среди создаваемых им разновидностей этого напитка есть крайне необычные, которые не найти нигде в мире – из айвы, кизила, калины и даже из буряка.

Причем Александр создает не просто любительские напитки для употребления в семье или с друзьями. Его произведения винокуренного искусства регулярно добиваются наград на международных выставках!

Об этом удивительном мастере рассказал сайт techdrinks.info:

«Дніпрянин Олександр Рябцев створює дивовижні різновиди джину, які традиційно, рік у рік, здобувають високі нагороди на професійних дегустаційних конкурсах.

Серед асортименту смаків – несподівані різновиди, яких не знайдеш ніде у світі, – з гумі, айви, калини, кизилу і навіть із буряка. Цим виробник підтверджує, що виробництво дистилятів – це безмежний політ фантазії, який допомагає втілювати в життя навіть найнесподіваніші експерименти. Про свої експерименти Олександр Рябцев розповів проєкту «Напої. Технології та Інновації».

– Я відпрацьовую рецепти джинів – як класичних, так і нових, ексклюзивних. У колекції вже є близько 15 рецептів джину, які неодноразово були презентовані на дегустаційних конкурсах. Вони мають трав’янисті присмаки, ягідні, гармонійні смаки та аромати. Окрема лінійка – солодкі лікерні джини. Sloe gin може бути виготовлений не тільки з терену. Чудові напої за технологією sloe gin виходять із бузини та з аронії, з айви та гумі. І несподівано цікавими виявилися такі джини з калини та буряка, – розповідає Олександр Рябцев.

Проте, як зазначає виробник, буряковий джин – не той напій, який легко куплять у магазині, а привчати споживачів до культури споживання такого джину складно. Тому в основному буряковий джин Олександр Рябцев презентує на лекціях-дегустаціях, які регулярно проводить у себе вдома. Інколи виробник влаштовує мініконкурс: розливає людям буряковий джин, а гості мають скуштувати та відгадати, з чого він виготовлений. Хто відгадає – отримує в подарунок невелику пляшку напою.

– Джин із буряка – справді експеримент. Спочатку був зроблений міцний класичний джин з використанням ароматних сортів буряків як пошук чогось українського, національного. Цей джин здобув нагороду на дегустаційному конкурсі INDEPENDENT СRAFT. Нещодавно з колегами та головою ГС «Асоціація крафтових дистиляторів України» Катериною Лавреновою вирішили відновити джин. З плином часу, впродовж якого напій зберігався в пляшці, він набув дуже цікавих цукерково-ягідних тонів в ароматі та смаку. І згодом з’явилася ідея зробити такий джин солодким лікерним з досвіду зроблених раніше рецептів. Цукеркові тони так і просилися бути в солодкому неміцному вигляді. Це незвичайне поєднання англійських традицій із українською культурою. Вийшов смачний джин на український лад. Це і є головна ідея творчості – створення українських варіантів джину з типовими смаковими відтінками багатої української природи та смаковими вподобаннями нації. Буряковий джин – поєднання британського стилю та українського фольклору в напоях, – розповідає Олександр Рябцев.

Загалом Олександр Рябцев послуговується 15 рецептами, постійно шукаючи нові поєднання трав та плодово-ягідної продукції. Є джини до складу яких входить понад 30 інгредієнтів, а є такі, які складаються із 8 складників. Виробник трепетно добирає компоненти, які смакуватимуть у напої гармонійно.

– Окрім буряка, роблю джини з айви, аронії, вишні, калини, гумі тощо. Калиновий джин розлітається одразу. У процесі витримки в ньому з’являються медово-квіткові відтінки. У 2022 році вперше зробив джин із гумі. Його теж розкупили дуже швидко. Цей джин має кисло-солодкий ягідний смак та дюшесно-барбарисові тони. Його високо оцінили на дегустаційному конкурсі INDEPENDENT СRAFT. Цікавий джин із айви, яка має хорошу кислотність. Дуже популярний яблучний джин, який я роблю із свого ж кальвадоса, а також джин із лаванди, – розповідає виробник.

– Важливо не просто робити якісний джин, а наділяти його національним українським характером завдяки використанню складників, притаманних тільки Україні. Так, наприклад, я використовую пелюстки соняшника, волошки, калину. Багато людей приходить до мене на дегустації, не знаючи взагалі нічого про джини. І моє завдання – просувати культуру виробництва джину. Я розповідаю про джин від часів фараонів до сьогодні, згадуючи історичні факти різної давнини. І люди після цього повертаються додому задоволеними, – ділиться Олександр Рябцев».

Фото сайта techdrinks.info

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн горожанам на восстановление жилья, пострадавшего от ракетных обстрелов, выплатил Днепр в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте