Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
14:25

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Оновлення тягової підстанції та підготовка колій метрополітену до весняно-літнього сезону: обʼїзд чергового по місту

|«« «« »» »»|

Обладнана джерелом безперебійного живлення та можливістю дистанційного керування. Спеціалісти КП «Дніпровський електротранспорт» оновлюють шафу власних потреб на тяговій підстанції №12.

Провести велике оновлення обладнання на тяговій підстанції працівникам доручив міський голова Борис Філатов.

Ця підстанція живить ділянку, через яку проходять 6 тролейбусних маршрутів: № 2, №7, №12, №14, №17, №20 та трамвайний маршрут №1. Її було збудовано ще у 1962 році. І хоча вона багато років справно функціонувала, але після енергетичної кризи, що сталася цієї зими через масовані ракетні атаки країни-терориста, постало питання про оновлення обладнання.

«Сьогодні проводять роботи по заміні обладнання, яке має назву «шафа для власних потреб». Вона забезпечує подання напруги для роботи електрообладнання на самій тяговій підстанції. Нова шафа виготовлена із врахуванням усіх сучасних технологій та стандартів. Одна така шафа здатна замінити 4 шафи старого зразка. Нова шафа також обладнана джерелом безперебійного живлення, аби під час блекаутів працівники мали можливість продовжити свою роботу.

Крім цього, завдяки системі телекерування роботою підстанції, буде можливо керувати віддалено. Завершити заміну шафи працівники планують впродовж двох тижнів», - зазначив заступник директора департаменту - начальник управління транспорту департаменту транспорту та транспортної інфраструктури ДМР Олександр Лещенко, який 28 квітня чергує по місту.

Зі свого боку, начальник району тягових підстанцій КП «Дніпровський електротранспорт» ДМР Віталій Дмитрієв додав:

«Кожного дня ми слідкуємо, щоб все обладнання на тягових підстанціях працювало, і також ми оперативно усуваємо несправності. Загалом хочу відзначити, що я працюю у КП «Дніпровський електротранспорт» ДМР з 2004 року, і за останні кілька років постійно відбувається перехід від старого обладнання до більш сучасного. Міська влада постійно піклується про те, аби електротранспорт ставав кращім для пасажирів та постійно розвивався. Крім цього, наші працівники отримують гідні заробітні плати за їх надважку роботу».

Черговий також відвідав депо метрополітену, аби перевірити, як відбувається огляд та підготовка колійного господарства до роботи у весняно-літній період. Наразі працівники вже провели зовнішній огляд колій та стрілочних переводів, а також зробили необхідні вимірювання, аби переконатися у їх відповідності нормам.

«Також працівники перевірили стан контактних рейок, а точніше так званої «третьої рейки», яка подає напругу до електропоїзда. Окрім цього, працівники підприємства проводять вибраковування шпал – визначають, які з них треба замінити. Інший важливий момент – контроль стану дренажних лотків, які забезпечують процес водовідведення. Їх очищують та перевіряють пропускну здатність. Це важливо робити, аби ґрунтові води й опади не підтоплювали колію.

Перевіряється і справність кожного світлофора, зокрема видимість сигналів для машиніста. Всі ці заходи дозволяють попереджувати та вчасно виявляти несправності. Бо піклуватись про належний стан кожної деталі, яка забезпечує безпеку пасажирів - це одне з головних завдань, що поставив перед нами мер Борис Філатов», - підсумував Олександр Лещенко.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
нових регіональних полігонів побутових відходів будуть збудовані до 2027 р. у регіоні

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті