Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 15 травня 2024
22:52

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі продають 7-поверховий занедбаний будинок у центрі міста

У Дніпрі продають 7-поверховий занедбаний будинок у центрі міста

Покинуту 7-поверхову офісну будівлю, яка розташована у Дніпрі на вулиці Шевченка, виставили на продаж. Аукціон проведуть 14 квітня. Стартова вартість – 5 мільйонів 270 тисяч 98 гривень.

При чому, продається саме будівля, а не земля під нею.

7-поверхова будівля належить державному підприємству “Дніпропетровськавтотранссервіс». Згідно з відкритими даними, воно не веде ніякої фінансової діяльності вже понад 10 років. Проте має борги перед бюджетом у сумі понад 1 мільйон гривень. Вірогідно їх планують погасити за гроші від продажу. На будівлю накладено арешт.

Організатор продажу – Фонд державного майна України. Земельна ділянка під будівлею складає 0,1377 гектара і належить місту. Право користування земельною ділянкою має обласна прокуратура.

Загальна площа покинутої будівлі складає 3 тисячі 345,1 квадратних метрів. Разом з нею продається і трансформаторна підстанція.

Будівлю між вулицею Січових Стрільців та Катеринославським бульваром звели у 1982 році з порушеннями, тому одразу почались деформації конструкцій. По стінах пішли тріщини. Ще майже 20 років у ній здавались офіси. З 2003 року 7-поверхівка перетворилась на “заброшку”. Будівля продовжує саморуйнуватись, а також стала “улюбленим” місцем для екстремалів. Не дивно, що у такому занедбаному місці відбувались і нещасні випадки.

Також під кінець 2021 року тут сталася масштабна пожежа. Тоді рятувальники повідомили, що займання виникло у матрацах, які знаходились у будівлі.

Подати заявки для участі в аукціоні можна на prozorro.sale. Кожен учасник повинен сплатити гарантійний внесок 2 мільйони 635 тисячі 49 гривень, який повернуть після проведення аукціону. Після завершення аукціону, переможцю доведеться сплатити ще й 20% податку на додану вартість.




Gorod.dp.ua на Facebook.


Жлоб  (12.04.23 21:25): Могу забрать за 100 гривен, не благодарите! Відповісти | З цитатою
Тарас  (09.04.23 11:41): Интересно, и кто же его забросил? Відповісти | З цитатою
Ермолаев  (08.04.23 19:09): даром заберёт Відповісти | З цитатою
Горожанин  (07.04.23 14:09): Платить бабло за дом который надо снести? Это не для днепропетровских бизнесменов...За землю под стройки жилья они не привыкли платить. Оно им надо платить если можно взять...даром. Відповісти | З цитатою
Сергей  (07.04.23 12:27): Филатов: «В Кельне мы представили более 40 перспективных проектов для поддержки Днепра» Це один з проектів? Відповісти | З цитатою
Вася  (07.04.23 10:43): Кому он нужен без земли? Б/у кирпичи за 5 млн? Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворів запланували відремонтувати у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті