Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пн, 29 апреля 2024
22:22

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Днепре прошла толока молодых композиторов

|«« «« »» »»|

В Днепропетровской академии музыки имени Глинки прошел концерт-смотр самых талантливых молодых композиторов.

И это мероприятие вызвало небывалый интерес ценителей музыки. В концерт-холле академии был невиданный аншлаг!

Среди счастливчиков, которым удалось побывать на концерте, оказалась и известная исследовательница культурной жизни Днепра Ирина Семенчук, которая поделилась следующими впечатлениями и фото:

«Давненько CHAMBER HALL в Дніпропетровська академія музики ім. М. Глінки не бачив такого аншлага!

Не знаю чому, але повні зали на мене завжди діють благотворно. Cвідомість фіксує, що твоє бажання поринути у світ музики поділяє з тобою ще багато людей, дарує задоволення.

Це приємно. Бо як не можна увійти в одну і ту ж річку двічі, так неможливо почути однакове виконання , навіть якщо це один і той же твір і один і той же виконавець.

Cьогодні завдяки доценту кафедри музикознавства та композиції Валентині Брондзі відбувся концерт - толока молодих композиторів. Браво!

Що сподобалось і запам'яталось? Ельнара Мамедова "So far apart " у виконанні дивовижної Тетяни Вікторовни Рева. Ярослав Давіденко "Oblivion" та "Despair''. Олександр Штирбу - цикл "Молдавські казки" і Марія Савва " Два портрети", та " Perpetum mobile". Це стосовно композиторів.

А стосовно виконавців... Можно грати руками, а можно головою. Якщо фортепіано твій другий інструмент, то грати головою архіважко. Вся увага на ноти! І в цьому виграшну позицію заняли студенти (вже улюбленні) Юлії Житньої. Оксана Леухіна та Софія Хомутова надзвичайно яскраво та барвисто виконали "Навалу" О. Штірби, а Микита Боровський " Відчай" Я. Давиденка. Але це те, що особливо запам'яталось.

Взагалі весь концерт пролетів на одному диханні. Півтори години як мить, і я вдячна всім, хто сьогодні подарував нам частинку свого серця».

Фото со страницы Ирины Семенчук

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
16,9
млрд грн - бюджет Днепра на 2024 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте