Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 28 марта 2024
23:41

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Днепре открыли Международную выставку карикатуры

|«« «« »» »»|

На ней представлены более 100 работ, посвященных теме Большой войны и героизму украинцев.

Международная выставка карикатуры открыта в Днепровском Доме искусств (ул. Философская, 23). На ней демонстрируются более 100 оригинальных работ 19-ти авторов, которые представляют Украину и еще 7 других стран мира.

Больше года идет Большая война, и каждый украинец делает для победы над врагом все, что может. Не исключение – и мастера острого слова и пера. Карикатуристы Днепра и других городов Украины с самого начала войны бьют рашистов актуальными работами, которые получили множество призов на международных конкурсах.

А к Международному дню смеха в Днепровском Доме искусств объединили усилия карикатуристов Украины и других стран мира, подготовив и открыв прекрасную выставку карикатуры.

О ней рассказала арт-директор Дома искусств Валентина Слобода:

«Виставка карикатури зараз дуже актуальна, бо за допомогою карикатури можна образно та яскраво передати ставлення художників до війни в Україні, до загарбників і їхніх дій. Ініціатор проведення виставки - відомий карикатурист Віктор Родіонов – керівник творчого об»єднання «ГОПАК».

Безсмертне почуття гумору століттями допомагало українцям не лише виживати в гіркі часи, а й перемагати найлютіших ворогів. Збереження цього відчуття є символом сили і незламності духу українського народу. Наша виставка - засіб привернення уваги мешканців міста до гострих проблем сьогодення, один із способів протидії карикатуристів збройному нападу рф.

В експозиції представлені близько 100 робіт виконаних 19-ма карикатуристами - професіоналами із 8-ми країн світу. Зокрема у виставці беруть участь українські художники із Києва, Бердянська, Здолбунова, Дніпра. До творчої акції також надіслані роботи з міст Каунас та Шауляй (Литва), Праги (Чехія), Алма-Ати (Казахстан), Хайфи (Ізраїль), Мінська (Білорусь), Порту (Португалія), Бостона (США).

Більшість графічних гумористичних малюнків представлені без слів і Ви можете додумувати ідею автора самостійно. Такі малюнки зрозумілі без перекладу в будь-якій країні світу.

Серед авторів -– вeтepaн українського caтиpичнo-гумopиcтичнoгo цexу, лaуpeaт кoнкуpcу iмeнi Baлepiя Зeлiнcькoгo (мeтp укpaїнcькoї карикатури)

Oлeкcaндp Koнoвaлeнкo. Oдним iз векторів його caтиpичнoї твopчocтi є aктивнa учacть у випуcку бoйoвoгo лиcткa «Пepeць нa пepeдoвiй». Він пpaгне вiдpoдити cлaвeтний укpaїнcький жуpнaл «Пepeць» – чи нe нaйcтapiшe видaння «жaнpу cмixу» в Євpoпi.

На рахунку учасника нашої виставки, відомого ізраїльського художника-карикатуриста Сергія Сиченка понад 8000 карикатур, які мали можливість побачити тисячі людей різних країн світу.

Одним із авторів є наш земляк, воїн ЗСУ, художник Олександр Костенко. Його яскраві дошкульні для ворога карикатури друкуються, піднімають дух нашим захисникам на передовій.

В експозиції представлена карикатура вигадника неймовірних гумористичних історій Юрія Погорєлова. Він не тільки художник високого рівня, а і автор понад 150 наукових статей з физики, Лауреат Державної премії з науки і техніки.

Учасник виставки Віктор Голуб з міста Здолбунів Рівненської області має в своєму активі відзнаки понад 60 конкурсів у Туреччині, Естонії, Росії, Ізраїлі, Македонії, Китаї, на Північному Кіпрі та в інших країнах.

Карикатури Олега Гуцола – прості, промовисті й дуже дотепні. У 90-их роках 20 ст. він став одним з провідних українських карикатуристів. Роботи Олега Гуцола зберігаються у багатьох музеях світу, зокрема в Музеї карикатури в м. Стамбулі (Туреччина), в Етнографічному Музеї міста Пловдів та Домі гумору й сатири в Габрово (обидва – Болгарія), в Музеї карикатури в м. Тебріз (Іран), в Іранському центрі карикатури в м. Тегеран (Іран), в Музеї «Сатирикон» міста Легніца (Польща), в численних приватних колекціях в Украіні і за кордоном.

Карикатура – це досить потужна мистецька зброя. Прагнемо, щоб перегляд цієї виставки піднімав настрій людям, укріплював віру в нашу перемогу над ворогом.

КУЛЬТУРНИЙ ФРОНТ БУДИНКУ МИСТЕЦТВ – ДІЄ!».

Фото – Днепровский Дом искусств и Владимир Ожуг.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
74
детские и спортивные площадки отремонтируют в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте