Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 26 апреля 2024
06:48

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Днепре пройдет Международная выставка карикатуры

В Днепре пройдет Международная выставка карикатуры

Ее откроют 31 марта, накануне Международного дня смеха, в Днепровском Доме искусств.

Второй год в Украине идет Большая война. Отпор рашистам дают не только наши воины, волонтеры, герои трудового фронта, но и карикатуристы, об острых сатирических работах которых на тему войны Городской сайт рассказывал неоднократно.

Накануне Международного дня смеха (который отмечается 1 апреля) в Днепровском Доме искусств решили объединить антивоенные работы известных карикатуристов Днепра, Украины и других стран – и провести большую выставку.

Ее откроют в Доме искусств (ул. Философская, 23) 31 марта в 16 часов.

Подробней о выставке и ее участниках рассказала арт-директор Дома искусств Валентина Слобода:

«Карикатура – наша зброя!

ЗАПРОШУЄМО завітати 31 березня, напередодні Дня сміху, до Дніпровського Будинку мистецтв на відкриття Міжнародної виставки карикатури «Карикатура – наша зброя!». Початок о 16.00.

Автори та організатори впевнені, що така виставка зараз дуже актуальна, бо за допомогою карикатури можна образно та яскраво передати ставлення художників до війни в Україні, до загарбників і їхніх дій.

В експозиції будуть представлені близько 100 робіт виконаних 19-ма карикатуристами - професіоналами із 8-ми країн світу. Зокрема у виставці беруть участь українські художники із Києва, Бердянська, Здолбунова, Дніпра. До творчої акції також надіслані роботи з міст Каунас та Шауляй (Литва), Праги (Чехія), Алма-Ати (Казахстан), Хайфи (Ізраїль), Мінська (Білорусь), Порту (Португалія), Бостона (США).

Безсмертне почуття гумору століттями допомагало українцям не лише виживати в гіркі часи, а й перемагати найлютіших ворогів. Збереження цього відчуття є символом сили і незламності духу українського народу. Наша виставка - засіб привернення уваги мешканців міста до гострих проблем сьогодення, один із способів протидії карикатуристів збройному нападу рф.

Карикатура– це досить потужна мистецька зброя. Прагнемо, щоб перегляд виставки піднімав настрій людям, укріплював віру в перемогу над ворогом.

Виставку можна буде переглянути щодня упродовж місяця з 10.00 до 19.00.

Тож запрошую всіх спланувати свій час і завітати на відкриття виставки щоб посміхнутися, покращити свій настрій з вірою у нашу перемогу.

КУЛЬТУРНИЙ ФРОНТ БУДИНКУ МИСТЕЦТВ – ДІЄ!».

Иллюстрации со страницы Валентины Слободы.



Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте