Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
14:45

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

СБУ викрила проросійських агітаторів із Дніпра та Марганцю

СБУ викрила проросійських агітаторів із Дніпра та Марганцю

СБУ викрила мешканців Дніпропетровської області, які розповсюджували деструктивний контент в соціальних мережах.

Так, встановлений мешканець Дніпра, який тривалий час займав активну проросійську позицію. Після початку повномасштабного вторгнення країни агресора він активізував антиукраїнську агітацію у соціальних мережах. За допомогою власного акаунту він публікував проросійський контент на підтримку збройної агресії рф та глорифікував дії ворожої армії. Прихильник путінського режиму критикував українську владу, підтримував «боротьбу з нацистами» в Україні та очікував на повну окупацію нашої держави рф.

Заблокована діяльність ще одної російської прихильниці - мешканки Марганця, яка публічно заперечувала військову агресію рф та підтримувала дії окупаційних військ. В мережі інтернет вона публікувала антиукраїнський контент, який переважно отримувала з проросійських пабліків та інтернет-ресурсів. Пости дублювали наративи прокремлівської пропаганди з дискредитації української влади, необхідності встановлення путінської диктатури в країні та наявності міфічних американських лабораторій в Україні зі створення біологічної зброї. Співробітники СБУ встановили антиукраїнських пропагандистів та припинили ворожу агітацію.

У ході проведення слідчих дій правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку та мобільні телефони, які вони використовували у злочині.

Наразі, в рамках розпочатих кримінальних проваджень двом антиукраїнським пропагандистам повідомлено про підозру за ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.



Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
65
років з дня першої місцевої телевізійної передачі в Дніпрі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті