Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 29 марта 2024
09:19

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Виконавчий директор та головний тренер СК «Дніпро-1» прокоментували трансферну кампанію клубу

Виконавчий директор та головний тренер СК «Дніпро-1» прокоментували трансферну кампанію клубу

9 березня СК Дніпро-1 презентував нових гравців у сезоні 2022-2023.

На презентації новачків трансферну кампанію клубу прокоментував виконавчий директор СК «Дніпро-1» Андрій Русол та головний тренер СК «Дніпро-1» Олександр Кучер.

Андрій Русол

-Андрію Анатолійовичу, наскільки ви задоволені трансферною кампанією клубу у минуле міжсезоння. Можливо залишились позиції, які б ви ще хотіли підсилити?

– Важко відповісти на це запитання, адже завжди хочеш як краще підсилити свою команду, і я не знаю, чи існує такий тренер, котрий завжди задоволений тими футболістами, котрі є у ного в розпорядженні. І це нормальний процес. Тому ми намагалися підсилити усі позиції і підписати усіх футболістів з тими характеристиками, які хотів отримати у своє розпорядження головний тренер. А чи вийшло це у нас краще запитати у нього. Можу сказати лише одне, що ми намагалися зробити усе від нас залежне і можливе.

– Відомо, що через війну дуже складно запросити в Україну якісних легіонерів. Якими словами ви умовляли гравців перейти до вашого клубу? Наскільки довго тривали перемовини?

– Так, зараз стало набагато важче запрошувати іноземних футболістів. Не кожен гравець зараз готовий їхати у країну, де триває повномасштабна війна, але нам вдалося це зробити. Щодо того, що ми їм казали? Нічого особливого. Кожен футболіст  розуміє, в яку саме країну він їде, але наш проект зараз є цікавим і для іноземців, оскільки ми прагнемо розвиватися і добиватися спортивних успіхів.

– Який зараз стан здоров’я у Матарріти?

– Матарріта зараз відновлювався в Іспанії, ми його чекаємо з дня на день. Думаю, що до наступної гри проти рівненського «Вересу» він вже буде готуватися у загальній групі і буде мати можливість взяти участь у цьому матчі.

– Наскільки вплинув на рішення іноземців вихід «Дніпра-1» до весняної частини Ліги Конференцій?

– Це дуже хороша мотивація для футболіста – виступати у єврокубках, і те, коли ти маєш перспективи там грати і у наступному сезоні. Так що євркоубки – це дуже хороша мотивація для іноземця перейти в українську команду.

– Наскільки ви розчаровані результатом останніх єврокубкових матчів?

– Якщо брати взагалі наш виступ у єврокубковому сезоні і його аналізувати, то я вважаю, що для дебютного сезону ми там дуже гідно виступили, набрали достатньо балів і зіграли ряд дуже яскравих матчів. Виступом у дебютному сезоні ми задоволені.

– Яким трансфером ви найбільше пишаєтесь? Який був найскладніший, але вам все ж таки вдалося усе вирішити?

– Я би не хотів відокремлювати підписання того чи іншого футболіста. Завжди на трансферному ринку якийсь перехід проходить легше, якийсь складніше. Загалом, давайте ми будемо оцінювати успішність або неуспішність трансферів трошки з часом і дивитися на це, як на колективну подію. Перш за все ми маємо зараз створити сильну команду і кожен з наших новачків дасть нам ті характеристики, котрі нам будуть потрібні, коли ми їх підписували.

– У перший частині сезону була неприємна ситуація, коли не усі легіонери поїхали грати матч вглибині країни. Чи прописували ви зараз з легіонерами у контрактах зобов’язання грати всюди?

– Так ми прописували це в контратак, але я скажу більше, що якийсь страх чи нестача досвіду у легіонерів призвів до того, що вони напочатку не їздили на усі матчі. Але зараз вони бачать, що матчі проходять у безпечній обстановці і дуже важливо, що ми є єдиним колективом, і легіонери це відчувають. Ми не розділяємо команду на українців чи легіонерів, а усі вони прагнуть виконувати завдання клубу.

– Наскільки вдається на Закарпатті створити домашню атмосферу для команди?

– На Закарпатті ми себе відчуваємо дуже комфортне. Так, це не наш рідний Дніпро, і тут немає рідної «Дніпро-Арени», але ми тут вже звикли до всього і маємо усе для того, щоб тренуватися, грати і почуваємося у комфортних умовах. Тут і люди до нас дуже добре ставляться, за що хочеться їм подякувати, адже ми відчуваємо від них підтримку, тому теж, зі свого боку, хочемо принести позитивні емоції в цей край. Можливо, у нас тут будуть і якісь історичні досягнення.

– Контракт Артема Довбика завершується вже цього літа. Чи плануєте ви його вигідно продати і не боїтесь, що повториться історія «Динамо» з Циганковим?

– Зараз ми ведемо перемовини із Артемом щодо продовження контракту і гадаю, що найближчим часом у нас будуть новини з цього приводу. І ми розуміємо, і Артем це розуміє, що це буде хороший крок з його боку, якщо ми не будемо з ним розлучатися, і ця історія стане доброю для обох сторін. Тому я спокійний щодо цієї теми. Вважаю, що ми знайдемо компроміс щодо подальшого контракту з Артемом.

– Наскільки вплине на його рішення той факт, чи стане «Дніпро-1» чемпіоном?

– Це краще запитати у Артема. Не знаю, які головні фактори впливають на його рішення, але гадаю, що так – той єврокубковий турнір, в якому ми будемо виступати у наступному сезоні, вплине на рішення Артема.

– На початку сезону клуб на наголошував, що буде боротися за чемпіонство. Чи стоїть перед командою таке завдання зараз – стати чемпіонами України?

– Коли ми розмовляємо із головним тренером команди Олександром Кучером, і зі спортивним директором Євгеном Красніковим, то завжди говоримо про те, що хочемо перемагати у кожному наступному матчі. І це наше найближче завдання. А далі вже, на якому місці у турнірній таблиці ми опинимося – час покаже. Зараз ставимо завдання перемогти у кожному матчі.

Олександр Кучер

– Олександре Миколайовичу, наскільки ви, як головний тренер задоволені трансферною кампанією клубу у минуле міжсезоння?

– Гадаю, що ми будемо вирішувати задоволений я або ні вже по завершенню чемпіонату. Зараз можу сказати одне, щодо групи футболістів, що у нас є, то усі вони мають конкурувати один з одним за місце у стартовому складі і показувати своєю роботою на тренуванні, що вони достойні грати в нашій команді. Головне, щоб вони приносили користь «Дніпру-1» і вболівальникам, які б раділи від їх гри. Так що зараз я не буду оцінювати новачків по якійсь шкалі. У нас попереду великий етап в чемпіонаті, і там вже побачимо, як вони себе проявлять.

– Як пройшли зимові збори, чи все зроблено з запланованого?

– Як ми і планували, збір пройшов у Туреччині, де у нас було два двотижневих цикли. Хлопці себе добре показали, усі працювали із бажанням. Звісно, хотілося б щоб на перший збір зібралася вже вся команда, але ми розуміємо, що тут не все залежить від нас, а і від гравців-легіонерів, котрі приєдналися до нас пізніше, тому для них адаптація займе трохи більше часу. А так, я повністю задоволений зборами, хочу і хлопцям подякувати і організаторам, які для нас збори підготували.

– Чи задоволені ви тім, як новачки влилися у колектив?

– У нас усі хлопці – футбольні люди, і вони допомагають один одному влитися у колектив, тому що ми єдина команда. Вони вже починають розуміти один одного і звичайно підтримують.

– Чи могли ви уявити собі два роки тому, що станете найкращим тренером року в Україні?

– Звичайно, що для мене це дуже знакова подія в житті і про таке я і не міг мріяти що подібне зі мною трапиться. Будемо далі працювати і дуже вдячний тим, хто за мене голосував.

– Попереду у дніпрян матч проти «Динамо». Яка ігрова складова буде вирішальною у цьому протистоянні?

– Звісно, що «Динамо» – це дуже гарний подразник, і для нас це буде дуже важливий матч, як і наступні зустрічі теж, адже до кожного поєдинку ми готуємося, як до останнього. Звичайно, ми розуміємо, що у футболі не буває ніяких дрібниць. Якщо будемо зібраними і морально, і мати постійну концентрацію, то вважаю, що нам усе повинно вдатися. Але ж ми розуміємо, що це футбол, за що ми його і любимо, адже він непередбачуваний і усе може статися. Так що загадувати наперед, що буде важливіше – фізика чи тактика – дуже важко. Футбол перевертається за одну хвилину. Треба бути зібраним, концентрованим і грати на команду. Якщо на полі будуть командні дії, то у нас буде щось виходити.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
70
аварийных детских и тренажерных площадок планируется отремонтировать в 2024 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте