Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 29 травня 2024
06:08

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Як у Дніпрі змінилася медична реабілітація під час війни

Як у Дніпрі змінилася медична реабілітація під час війни

Сьогодні реабілітація у Дніпрі зосереджена в руках мультидисциплінарної команди, в складі якої є лікар та вузькопрофільні фахівці. Поштовхом до розвитку цього напрямку в медицині стала війна, яка почалась у 2014 році.

Про це Відкритому розповіла завідуюча відділенням фізичної та реабілітаційної медицини КНП «Міська клінічна лікарня №4» Дніпровської міської ради Алла Півник.

Реабілітація – це комплекс заходів, які направлені на відновлення або компенсацію функціональних порушень пацієнта у повсякденному житті.

У 2014 році медична система реабілітації не готова була до такої кількості поранених людей. Багато бійців відновлювалися за кордоном. Тому в Україні були проведені реформи.

У 2016 році в національному класифікаторі професій з’явилися такі фахівці як: лікар фізичної реабілітаційної медицини, фізичний терапевт, ерготерапевт. Саме такі професії на сьогодні формують сучасну мультидисциплінарну команду.

«Також до команди входять асистенти лікаря та ерготерапевта, реабілітаційні медсестри, протезисти та соціальні працівники. У 2020 році змінилося фінансування у системі охорони здоров’я і лікарні підписали договори з НСЗУ. Це стало поштовхом до розвитку мережі реабілітаційних відділень. Їх справді багато. У 2023 році пакет «Стаціонарної медичної реабілітації» підписало 260 закладів в Україні». У нашій лікарні це було перетворення відділення з фізіотерапії на фізичну та реабілітаційну медицину. Також ми є викладачами у нашому медичному університеті. До нас приходили студенти, яких ми навчали та потім працевлаштовували. У нас справді велика мультидисциплінарна команда. Через війну найближчі 10-20 років попит на реабілітації буде шалений, Наразі у нас є черга та лист очікування для цивільних. Захисники та захисниці – в першу чергу», – пояснила Алла Півник.

Сьогодні у відділенні фізичної та реабілітаційної медицини КНП «Міська клінічна лікарня №4 перебуває 51 пацієнт. За лютий було виписано 70. Це і стаціонарне і амбулаторне лікування.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Відео моменту: у Дніпрі на проспекті Яворницького чоловік нападав на жінок та бив їх, постраждали щонайменше троє (16)

•  В Україні з липня планують збільшити вартість бензину та дизелю (12)

•  Суд зобов’язав мерію Дніпра зберегти історичну будівлю Палацу профілактики (12)

•  Метрополітен Дніпра проведе консультації з підрядниками для добудови 3 станцій (8)

•  Стеллу «Дніпро» знесуть, проте нову встановлювати не будуть. Чому? (7)

•  На Дніпропетровщині в наслідок аварії за участю «ЗАЗ» та «Daewoo» є загиблий та постраждалі (5)

•  У Дніпрі відкрився вечірній базар у дворі старого цирку біля Центрального ринку «Озерка» (5)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на кільці на Набережній Перемоги BMW перекинувся декілька разів та зніс стовп (5)

•  Сімейний лікар має до 2000 пацієнтів: ситуація на Дніпропетровщині (5)

•  До України повертається пил з Сахари (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворів запланували відремонтувати у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті