Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
10:55

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Дніпровському водосховищі браконьєр завдав понад 300 тисяч грн збитків

На Дніпровському водосховищі браконьєр завдав понад 300 тисяч грн збитків

10 лютого 2023 року в місті Синельникове правоохоронці затримали чоловіка, який перевозив заборонені знаряддя лову та рибу в автомобілі ВАЗ.

Співробітники поліції опломбували автомобіль до рішення суду.

14 лютого за ухвалою суду правоохоронці провели обшук автомобіля. В ході огляду було виявлено 7 сіток (420 метрів) та риба загальною вагою 76 кг: 91 краснопірка, 77 сріблястих карасів, 10 сазанів, по 1 екземпляру товстолоба та щуки. Таким чином, браконьєр завдав збитків у розмірі 308 227 грн.

На чоловіка склали протокол про адміністративне правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. До того ж, за даною справою відкрито кримінальне провадження за ст. 249 Кримінального кодексу України (незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом). Автомобіль та сітки вилучено слідчим. Рибу передано фізичній особі-підприємцю, з яким укладено договір про відповідальне зберігання продукції.

В Управлінні Держрибагентства у Дніпропетровській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (096) 400-02-50. Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання повідомляти за вказаним номером телефону.

Довідкова інформація:

Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом, якщо воно заподіяло істотну шкоду, карається штрафом від однієї тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років. Ті самі діяння, якщо вони вчинені із застосуванням вибухових, отруйних речовин, електроструму або іншим способом масового знищення риби, звірів чи інших видів тваринного світу або особою, раніше судимою за кримінальне правопорушення, передбачене цією статтею, караються штрафом від трьох до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк (ст. 249 Кримінального кодексу України).

Gorod.dp.ua на Facebook.


Григорий  (02.03.23 21:21): Згоден, ничого заважати тим, хто лове рибу законно и для свого ж задоволення! Відповісти | З цитатою
Вася  (17.02.23 19:02): Так у людей работы нет, как им выживать? Пусть ловят рыбу, так она сама сдохнет и ее раки сожрут. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
років готелю «Асторія»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті