Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 28 марта 2024
14:06

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Днепре пройдет презентация книги о Валерьяне Пидмогильном

В Днепре пройдет презентация книги о Валерьяне Пидмогильном

Новая книга о нашем писателе-земляке «Самотній дозорець на варті страждання» подготовлена в рамках государственного проекта «Реабилитированные историей» и издана в 5-томной серии «Славетні постаті Придніпров'я: імена, повернені з минулого».

Валерьян Пидмогильный – один из талантливейших писателей первой половины ХХ-го века, чью жизнь безвременно оборвали репрессии советского тоталитарного государства.

Презентация посвященной ему новой книги состоится сегодня, 27 января, в 14.00 в музее «Литературное Приднепровье» (пр. Яворницкого, 64).

О новой книге в Литмузее рассказали:

«Дорогі друзі! 

Запрошуємо Вас 27 січня 2023 р. о 14.00 на презентацію книги, присвяченої Валер’яну Петровичу Підмогильному (1901 – 1937) – видатному українському письменнику, майстру психологічної прози, митцю-філософу, перекладачу з французької творів Франса, Доде, Вольтера, Бальзака, Дідро, Мопассана, Меріме, Гельвеція, Мальро.

Книга «Самотній дозорець на варті страждання» підготовлена і видана в рамках державного проєкту «Реабілітовані історією», в 5-ти томної серії «Славетні постаті Придніпров'я: імена, повернені з минулого». 

Книга містить епістолярну спадщину прозаїка, спогади сучасників про життя і творчий шлях письменника, розвідку про його трагічну долю. 

Сьогодні, в дні боротьбі за майбутнє України, пронизливо звучать слова видатного письменника: 

«Життя хоче бути. І однаково як – чи сонцем світити, чи зорею линути в просторі, чи квіткою пахнути, чи людиною сміятись, чи каменем падати в безодню. Життя хоче бути! В безлічі змін воно розгортає своє пишне гілля. В коханні і смерті, в землетрусах і велетенських протуберанцях, у кометах, в зоряному дощеві, в заколотах і крові воно святкує саме себе – і нема де сховатись. Життя пронизало всесвіт своїми стрілами, воно п’є вічність пожадливими устами, – і притулку немає. Життя хоче бути!».

Презентація приурочена до дня народження Валер’яна Підмогильного, яке Придніпров’я і Україна відзначать 2 лютого.

Веде презентацію укладач книги, дослідник Юрій Пшеничний».

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте также:

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн в месяц – минимальная зарплата с апреля 2024 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте