Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Чт, 16 травня 2024
08:54

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

В Дніпрі привітали бронзову призерку чемпіонату світу з дзюдо

В Дніпрі привітали бронзову призерку чемпіонату світу з дзюдо

Цього тижня в Дніпро повернулась 18-річна дзюдоїстка Єлизавета Литвиненко. Місяць тому, а саме 11 жовтня, вона сенсаційно перемогла на дорослому чемпіонаті світу, який проходив в Ташкенті (Узбекистан).

Ліза стала бронзовою призеркою у вазі до 78 кг. Нагороду у вирішальному поєдинку вона відібрала в Олімпійської чемпіонки японки Шорі Хамади.

З початку війни дзюдоїстка змущена була тренуватися закордоном. І ось нарешті вона вдома.

Тут, в Дніпрі, знайшлося багато бажаючих привітати юну чемпіонку. Першим це зробив Президент Федерації дзюдо України Михайло Кошляк.

- Для нас це дуже приємна подія, дуже крутий результат для клубу "Дзюдо-Днепр", який представляє Ліза. За всю історію клубу це найяскравіший результат. Для Дніпропетровщини теж довгождана медаль, востаннє представниця нашої області Марина Прищепа виборювала срібло чемпіонату світу в 2009 році, до речі, в цій же ваговій категорії, - прокоментував результат спортсменки Михайло Кошляк.
Весь цей тиждень Ліза тренуватиметься в рідному залі спортивного клубу "Дзюдо-Днепр". Тут вона готуватиметься до двох важливих стартів - міжнародного турніру Grand Slam в Токіо (Японія), який є фактично неофіційним чемпіонатом світу, та ще більш потужного турніру світової серії Masters в Тель-Авіві (Ізраїль).

Нагадаємо, що в 2022 році Єлизавета Литвиненко окрім бронзи чемпіонату світу виграла юніорський Кубок Європи, була бронзовою призеркою European Open, виграла золото та срібло в команді Європейського юнацького Олімпійського фестивалю та стала Чемпіонкою Європи серед юніорів. Фантастичний доробок. А рік ще не завершено.




Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
1,2
млн. нових дерев висадять на Дніпропетровщині

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті