Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 15 травня 2024
22:30

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

«Сезон» ковіду: коронавірус витіснив інфекції, які існували раніше

«Сезон» ковіду: коронавірус витіснив інфекції, які існували раніше

Протягом року пейзаж інфекційних захворювань змінюється. Якщо влітку частіше йдеться про кишкові інфекції, то з настанням осінньо-зимового періоду на перший план виходять вірусні інфекції, зокрема й ті, що уражають верхні та нижні дихальні шляхи, а відтак — розвиваються бронхіти й пневмонії.

За словами завідувача відділення міської лікарні Володимира, нині продовжує переважати коронавірусна інфекція. Вірус практично витіснив ті інфекції, які існували раніше (грип, парагрип, аденовірус).

«Нині коронавірус набув більш м’якого протікання хвороби порівняно з тим, як було раніше. Відмінність цього вірусу на даному етапі — він набув сезонного характеру і циркулюватиме практично увесь час; короткий інкубаційний період (до 5-7 днів). Як правило, усе починається з підвищеної температури упродовж 2-3 днів, приєднання нежиті, сильний біль у горлі, а далі — з’являється сухий болісний кашель. Як правило, це штам коронавірусної інфекції омікрон за типом В4, В5. Він протікає без масивного ураження легеневої тканини. Тобто у більшості хворих усе закінчується бронхітом, пневмонії — рідше. Водночас спостерігаються й тяжкі випадки цього захворювання», — підкреслив лікар.
Він також нагадав:
«При перших ознаках хворий повинен дотримуватися правил особистої гігієни, не відвідувати місць масового скупчення людей, звернутися до сімейного лікаря, дотримуватися маскового режиму. Коронавірус чи вірус грипу є провокатором хронічних захворювань, навіть тих, про які ми не знаємо».

Зробити щеплення проти коронавірусу можна у центрах вакцинації. Про їхню роботу та адреси можна дізнатися у свого сімейного лікаря.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років проіснувала газета "Днепр вечерний" у паперовому форматі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті