Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
13:23

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Рак молочної залози: обов’язкова профілактика та державні гарантії для українок

Рак молочної залози: обов’язкова профілактика та державні гарантії  для українок

Діагностика, хіміотерапевтичне лікування, хірургія, реабілітація та подальше спостереження. Такі безкоштовні послуги доступні для жінок Дніпропетровщини.

Як виявити рак на ранніх стадіях? Про це Відкритому розповіла онкологиня вищої категорії, членкиня Європейського товариства онкологів Наталія Залізняк та начальниця управління Східного міжрегіонального департаменту НСЗУ Наталія Шуліка.

B 2020 році зареєстровано 12,1 тисяч випадків РМЗ, в Дніпропетровській області 1300 випадків у жінок та 7 у чоловіків. Серед всіх раків у жінок кожний 4 рак – це онкологія саме молочної залози. В середньому кожна 8 жінка має протягом життя підвищений ризик захворіти на рак молочної залози. Дана захворюваність зростає на близько 1-2 % на рік, але за останні 10 років смертність знизилась на 8%. Це пов’язано з покращенням діагностики на ранніх стадіях. За останні роки РМЗ все частіше зустрічається у молодих жінок.


«Рак молочної залози – це злоякісна пухлина молочної залози, яка розвивається із епітелію протоків або дольок внаслідок змiни геному клітин під впливом зовнішніх факторів та гормонів. Маленька пухлина, до 2 см, відноситься до 1 стадії, на якій рак виліковний у 95-99% жінок. На 1 стадії виявляються близько 60% пухлин. Пухлина більших розмірів – це 2-3 стадія. Далі пухлина прогресує, дає метастази, вiдсiви ракових клітин во внутрішніх органах та кістках: це 4 стадiя. Прогноз при 4 стадiї несприятливий: виживаність 30%», – розповіла онкологиня вищої категорії, членкиня Європейського товариства онкологів Наталія Залізняк.

Лікування пацієнтів з онкологією – в особливому фокусі уваги Національної служби здоров’я України. Програма медичних гарантій покриває усі найважливіші види медичної допомоги для пацієнтів з онкологією на кожному етапі лікування. Зокрема це діагностика, хіміотерапевтичне та радіологічне лікування, хірургія, реабілітація та подальше спостереження.


«Важливою є профілактика виникнення новоутворень молочних залоз та раннє виявлення онкології. У Програмі медичних гарантій однією з пріоритетних послуг є мамографія. Її пацієнтці після 40 років може призначити сімейний лікар або лікуючий. А може і раніше, якщо у пацієнтки є скарги і лікар хоче виключити підозру на онкологію. Якщо ж у пацієнтки є сімейна історія хвороби, або інші проблеми, варто поговорити з сімейним лікарем про діагностику раніше.За направленням лікаря обстеження є безоплатним для пацієнток. У яких медзакладах можна зробити мамографію безоплатно, підкажуть за телефоном контакт-центру 16-77», – додала начальниця управління Східного міжрегіонального департаменту НСЗУ Наталія Шуліка.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Вася  (26.10.22 22:31): Здоровый образ жизни и духовный рост, вот профилактика рака, а это бизнемены статью вбросили как рекламу, что бвы зарабатывать на муках людей Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворів запланували відремонтувати у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті