Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Чт, 16 травня 2024
08:37

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

«Зробили швидко»: дніпряни показують, як відновили їхні будинки після влучання російських ракет

«Зробили швидко»: дніпряни показують, як відновили їхні будинки після влучання російських ракет

На вулиці, що межує з місцем одного з влучань ворожої ракети, у будинках встановили нові вікна та відремонтували пошкоджені покрівлі.

Загалом тоді вибуховою хвилею зачепило майже два десятки багатоповерхівок. П’ять з них належать до ОСББ. Голова об’єднання співвласників кількох тутешніх будинків Андрій Глущенко згадує, що одразу після влучання ракети багато людей були в паніці, але швидко змогли приборкати емоції і зосередитися на взаємодопомозі.

«Люди стали телефонувати одне одному, пропонувати допомогу. Ми згуртувалися довкола цієї біди. Я розумів, що потрібна поміч (мерії, — ред.). Ми все порахували, склали списки та передали їх до департаменту. І нам усе швидко зробили», — розповів чоловік.

Загалом лише у цих кількох будинках було замінено близько сотні побитих вікон.

«Оце ось нам поставили (вікна, — ред.). А тоді все повивалювалось, ми ж на червоній лінії. Злякані тоді дуже сильно були», — каже пенсіонерка Віра Євсеївна.

Найдовше тривало відновлення покрівель. Потрібно було не лише полагодити пошкоджені ділянки шиферу, а й поміняти внутрішні балки.

Загалом у чотирьох будинках ОСББ тут відремонтували 2,7 тис. кв метрів покрівлі.

Міський голова Борис Філатов наголосив: попри те, що країна-терористка рф продовжує ракетні обстріли Дніпра, місто відновлює свій житловий фонд.

«Будинки тут — ОСББ. Та ми знайшли кошти і юридичні механізми, аби допомогти людям. Так само допомагатимемо всім постраждалим — незалежно від того, де будинки розташовані — чи у середмісті Дніпра, чи у віддалених районах. Залякати нас не вийде. Ми і надалі працюватимемо на благо територіальної громади», — сказав Філатов.

Gorod.dp.ua на Facebook.


для макса  (15.09.22 08:52): Как же вы раздражаете, вечные жертвы, все вам не так. Война! Собери команду/правда врядли она, у тебя такого есть/ соберите денег, купите материал, выйдите и отремонтируйте!Пойдите в горисполком предложите как бы вы могли помочь . Хоть что-то сделайте,раз не хватает смелости идти воевать. А умничать кому что делать ,когда война, не надо!!!Это не тот случай. Відповісти | З цитатою
макс  (14.09.22 16:35): попало в аэрокосмический колледж возле южмаша - до сих пор забиты окна фанерой . каждый может проехать мимо и увидеть . Відповісти | З цитатою | Обговорення: 3
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
нових регіональних полігонів побутових відходів будуть збудовані до 2027 р. у регіоні

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті