Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вс, 06 октября 2024
07:08

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Днепропетровском историческом музее открыли новую выставку

В Днепропетровском историческом музее открыли новую выставку

Она посвящена новому празднику Украины, который впервые отметили вчера – Дню государственности.

Исторический музей ушел на 2-недельные «каникулы», поэтому традиционных мероприятий в ближайшие выходные – не будет!

Но даже во время этой вынужденной паузы музейщики не могли пройти мимо нового праздника. Ко Дню государственности Украины они подготовили и вчера открыли новую актуальную выставку книг.

Экспозиция представлена в научной библиотеке музея, в его зеленом корпусе по пр. Яворницкого, 18. Все желающие могут с ней ознакомиться бесплатно!

О новой выставке в музее сообщают следующее:

«День державності України – 28 липня – припадає на День хрещення Київської Русі. Це день, який ввійшов і в історичні аннали, і в православний канон свят. Тепер цей день отримав нове семантичне та символічне значення.

На книжковій виставці представлений широкий спектр наукових та науково-популярних видань, які висвітлюють історію Київської Русі та, зокрема, процес християнізації держави та його соціально-культурні наслідки.

Передусім слід виділити класичні монографічні видання – книги Б. Грекова «Київська Русь», Г. Івакіна «Оповіді про стародавній Київ», П. Толочка «Стародавній Київ», Ю. Асєєва «Архитектура Древнего Киева» та інші.

Ці праці докладно висвітлюють ідеологічні, духовно-культурні, інституційні аспекти прийняття християнства та його впливу на державотворчі процеси».

Добавим, что завтра, 30 июля в 15.00 желающих ждет интересное мероприятие в Литмузее (пр. Яворницкого, 64). Здесь пройдет интерактивное занятие «История через предметы: крученый браслет».

«Пропонуємо дізнатися про початок державотворчих процесів в України-Русі IX-X ст. н.е. та про скандинавський вплив на них. Поговоримо про розселення слов’янських племен, заснування міста Києва, історію правління перших київських князів, економічне значення «Грецького шляху» та відносини з Візантійською імперією; початок правління династії Рюриковичів; політичний, економічний та соціальний розвиток України-Русі за часів правителів Ігоря, Ольги та Святослава Хороброго.

І будемо не лише обговорювати культурний слід представників скандинавських народів на території України, а й разом з науковим співробітником історичного музею виготовимо копію крученого наручного скандинавського браслету IX ст. н.е., що були поширенні серед варяжських дружинників київських князів і мали популярність серед населення України-Русі.

Виготовлений браслет залишається відвідувачам у якості подарунку.

Вік учасників – від 11 років.

Це музейне заняття – гарний варіант родинного дозвілля.

За вхідним квитком до музею «Літературне Придніпров’я».

Записаться на него можно по телефону 0967324603.




Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте также:

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
150
новых лифтов планируется установить в Днепре в 2024 году.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте