Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
09:39

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі медики швидкої врятували двох людей після клінічної смерті

У Дніпрі медики швидкої врятували двох людей після клінічної смерті

Дніпровські медики швидкої врятували двох чоловіків.

Перший випадок стався з водієм, який перебував на роботі за кермом автомобілю хлібозавода. Він відчув біль за грудиною, що виник раптово, та віддавав у ліву руку і нижню щелепу. Водій зміг викликати швидку допомогу. Про це повідомив медик Віктор Пальчинський.

Медики виявили 52-річного чоловіка у тяжкому стані. Під час обстеження та надання допомоги раптово виникла зупинка кровообігу, настала клінічна смерть. Медики негайно розпочали реанімаційні заходи. На місце додатково направили бригаду інтенсивної терапії та реанімації.

Медики вирішили терміново госпіталізувати чоловіка до найближчої лікарні з реанімаційним відділенням для подальшої кваліфікованої допомоги. Дорогою та у приймальному відділенні медики швидкої продовжували реанімацію. Спільні старання лікарі догоспітальної та госпітальної ланки врятували пацієнта: йому відновили кровообіг.

Також Віктор Пальчинський розповів про ще один випадок порятунку пацієнта після клінічної смерті.

Чоловік їхав електричкою з П'ятихаток до Дніпра. Всю дорогу він відчував пекучий біль за грудиною, але соромився звернутися по допомогу. Приїхавши до Дніпра, він звернувся до медпункту вокзалу, де йому надали першу допомогу та викликали бригаду швидкої.

Медики виявили чоловіка 45 років з ознаками гострого інфаркту міокарда та почали надавати допомогу. Але хворий знепритомнів, було діагностовано клінічну смерть. Медики розгорнули все необхідне обладнання для проведення серцево-легеневої реанімації: мішок АМБУ, кисень, дефібрилятор, ларингоскоп, медикаменти. Завдяки тому, що медики були поруч, реанімаційні дії тривали недовго, пацієнта врятували. У приймальному відділенні профільної лікарні чоловіка привітали із другим Днем народження.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворів запланували відремонтувати у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті